x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie 40 de proceduri de infrigement împotriva României în 2020

40 de proceduri de infrigement împotriva României în 2020

23 Iul 2021   •   16:51
40 de proceduri de infrigement împotriva României în 2020

Comisia Europeană a deschis 40 de proceduri de infrigement împotriva României în 2020, cu 5% mai multe față de anul precedent, arată Raportului anual privind monitorizarea aplicării dreptului Uniunii Europene.

Executivul comunitar a deschis în total 903 de cazuri noi de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor în 2020, în creștere cu 13% raportat la 2019.

Danemarca, Finlanda, Irlanda şi Ţările de Jos au înregistrat cele mai puţine proceduri. La polul opus se află Bulgaria, Italia, Malta şi Grecia.

În raportul publicat vineri, document care prezintă modul în care Comisia Europeană a monitorizat şi a asigurat respectarea dreptului UE în 2020, precum şi performanţele statelor membre, este menţionată

Procedura de infringement demarată în 2020 împotriva României pentru măsuri restrictive care favorizau produsele alimentare interne în detrimentul celor similare importate a fost menținută în Raport. Dosarul a fost închs după ce autorităţile române au amendat legea şi au ridicat restricţiile.

Comisia Europeană acordă asistenţă statelor membre pentru transpunerea corectă a directivelor europene în dreptul intern al statelor. 
 

×
Subiecte în articol: infrigement