x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie AUR contestă la Curtea de Apel București restricțiile impuse de Guvern pentru combaterea pandemiei

AUR contestă la Curtea de Apel București restricțiile impuse de Guvern pentru combaterea pandemiei

13 Apr 2021   •   10:23
AUR contestă la Curtea de Apel București restricțiile impuse de Guvern pentru combaterea pandemiei
Sursa foto: Lucian Alecu

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) anunță că senatorul Rodica Boancă va depune, marți, la Curtea de Apel București, o contestație față de restricțiile impuse de Guvern pentru combaterea pandemiei.

AUR a demarat procedurile de contestare la Curtea de Apel a restricțiilor impuse de Guvern pe parcursul stării de alertă, contestația fiind depusă de senatorul AUR Rodica Boancă .

„Carantina națională, închiderea școlilor și susținerea orelor online, lockdown-ul pentru elevi, mascat sub forma vacanței prelungite, purtarea măștilor în sălile de curs, acolo unde orele se desfășoară fizic, dar și în spațiile deschise, limitarea drastică a programului de funcționare al magazinelor și al altor operatori economici sunt măsurile contestate de AUR la Curtea de Apel”, anunță AUR.

Copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a spus că „unica performanță a acestei guvernări în vreme de criză sanitară este că a indus frica în rândul românilor: frica de spitale, frica să iasă pe stradă, frica de a mai vorbi cu prietenii, cu familia, frica de a nu mai avea ce pune pe masă a doua zi, frica privind viitorul copiilor”.

La rândul său, copreședintele George Simion a spus că „românii ard de vii sau se sufocă prin spitale, copiii se însingurează și se deprimă în fața ecranelor, fiind lipsiți de contactul direct cu colegii și profesorii, micii antreprenori români sunt nevoiți să pună lacătul pe ușă, vreme în care ei vând măști neconforme și ultimele companii strategice pe care le mai deține statul, își schimbă pozele de profil pe rețelele de socializare și se țin cu dinții de funcții”.

Simion reclamă că „această șaradă trebuie să înceteze! Măsurile absurde trebuie ridicate și viața românilor trebuie să revină la normalitate”, a declarat George Simion.

×
Subiecte în articol: Alianța pentru Unirea Românilor