x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Autorul dublei crime de la Onești, acuzat oficial de omor calificat

Autorul dublei crime de la Onești, acuzat oficial de omor calificat

08 Mar 2021   •   11:48
Autorul dublei crime de la Onești, acuzat oficial de omor calificat
Sursa foto: Captura video

Gheorghe Moroșan, autorul dublei crime de la Onești, a fost acuzat oficial de omor calificat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Autorul și soția acestuia au fost anunțat, pe 1 martie, de o persoană că în fostul lor apartament se efectuează lucrări de renovare, potrivit actului de inculpare. Astfel, cei doi soți au plecat de la domiciliul lor, din localitatea Bogdănești, cu intenția de a se răzbuna și de a atrage atenția asupra cauzei lor vizând situația juridică a imobilului.

„Înainte de a ajunge la locaţia menţionată, inculpatul M.G. s-a deplasat la un magazin din municipiul Oneşti, de unde în intervalul orar 11:26 - 11:29 a achiziţionat 10 coliere autoblocante, de culoare neagră, cu dimensiunea de 50 de centimetri fiecare, pe care avea să le folosească ulterior la imobilizarea victimelor. De asemenea, la plecarea de la domiciliul din Bogdăneşti, inculpatul a luat asupra sa un cuţit, iar după săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa s-a constatat că în hanoracul cu care a fost îmbrăcat avea şi două recipiente spray piper. Ajuns la locul faptei, inculpatul M.G. a pătruns în interiorul fostului său apartament pe uşa care nu era asigurată, în apartament aflându-se la acel moment victimele P.D. şi I.S., angajaţi ai SC C. SA, care executau reparaţii la instalaţia electrică. Fiind înarmat cu un cuţit, inculpatul M.G. i-a ameninţat pe cei doi muncitori aflaţi în imobil şi a reuşit să le lege mâinile cu clemele din plastic achiziţionate cu puţin timp în urmă, lipsindu-i de libertate în mod ilegal. Inculpatul M.G. a încuiat uşa de acces în apartament, folosind cheile ce se aflau în yală, iar ulterior a trecut la punerea în aplicare a planului său", precizează Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

La ora 11:48:39, anchetatorii spun că Moroşan a sunat la numărul unic de urgenţă 112, unde a sesizat faptul că a privat de libertate două persoane şi a solicitat intervenţia echipajelor de poliţie.

„În jurul orei 17:00, în timp ce inculpatul M.G. se afla în continuare în balcon, în partea stângă a acestuia aflându-se victima P.D., iar în partea dreaptă victima I.S., ca urmare a unui gest de apărare efectuat de P.D., care l-a lovit cu piciorul pe inculpat, M.G. a început să îi agreseze pe cei doi cu arma albă avută asupra sa, cu lungimea lamei de 27 centimetri. După prima lovitură aplicată victimei P.D. în interiorul balconului, aceasta, victima I.S. şi inculpatul M.G. au părăsit balconul, iar în interiorul apartamentului inculpatul a continuat să lovească în mod repetat cele două victime cu acel cuţit. La faţa locului se aflau la acel moment echipaje ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Bacău, iar când s-a constatat că inculpatul M.G. a început să agreseze persoanele private de libertate, au intervenit prin spargerea uşii de acces în imobil. În acele împrejurări au fost executate mai multe focuri de armă asupra inculpatului M.G. în vederea înlăturării stării de pericol, la momentul intervenţiei inculpatul având în continuare cuţitul în mână", menţionează procurorii.

Procurorii susţin că una dintre victime a decedat la faţa locului, iar a doua - la spital, cauzele deceselor fiind urmare a plăgilor înjunghiate multiple.

Apartamentul în care s-au comis crimele fusese al agresorului, iar acum se afla în proprietatea Chimcomplex în urma unei executări silite.

×