x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie BOMBA! CSM respinge un proiect de lege pentru desființarea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție

BOMBA! CSM respinge un proiect de lege pentru desființarea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție

de Dan Constantin    |    28 Mai 2020   •   12:56
BOMBA! CSM respinge un proiect de lege pentru desființarea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție

CSM a dat un aviz negativ proiectului de lege al USR care propune desființarea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție. Dezbaterea a fost și la acest punct al ședinței de plen a CSM foarte tensionată, susținătorii proiectului de lege folosind un limbaj dur, neadecvat dezbaterii profesionale și civilizate. S-a „remarcat” astfel procurorul BAN CRISTIAN,care a susținut că „secția este o emanație politică”. Apoi același BAN a avut o ieșire nervoasă, cu un ton vehement la adresa argumentelor judecătoarei Gabriela Baltag, care a remarcat activitatea pozitivă  SIIJ . 

În cadrul dezbaterii a fost subliniat faptul că magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea de Apel București și din majoritatea tribunalelor au susținut prin vot MENȚINEREA SECȚIEI.

MINISTRUL JUSTIȚIEI, prezent în ședința de plen, ca membru de drept al CSM, a susținut proiectul de lege, care dacă are imperfecțiuni, poate fi corectat în PARLAMENT.

VOTUL CSM are rol consultativ, dar va cântări greu în dezbaterea publică pe această temă. Președintele Iohannis are în agenda politică desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, FĂCÂND NUMEROASE DECLARAȚII PUBLICE ÎN ACEST SENS.

×
Subiecte în articol: sedinta csm