x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Corupție în Călărași. Președintele Consiliului Județean trimis în judecată

Corupție în Călărași. Președintele Consiliului Județean trimis în judecată

24 Feb 2021   •   13:06
Corupție în Călărași. Președintele Consiliului Județean trimis în judecată

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi şantaj, transmite Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Acesta se află în stare de libertate și este acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată și șantaj.

În perioada martie - iulie 2019, Vasile Iliuţă şi-a încălcat atribuţiile de serviciu, îngrădind dreptul la muncă a 10 angajaţi ai CJ Călăraşi. El nu le-a plătit salariile, deși Tribunalul Călărași a decis suspendarea a două hotărâri ale Consiliului judeţean, în urma cărora aceștia fuseseră eliberați din funcţiiile publice pe care le deţineau.

"În aceeaşi perioadă şi în acelaşi context, inculpatul ar fi semnat două documente despre care ştia că sunt falsificate şi în care, cu ştiinţă, nu fuseseră inserate perioadele lucrate de persoanele vătămate în modalitatea de mai sus. Prin aceste demersuri, ar fi fost creat un prejudiciu în dauna angajaţilor respectivi în valoare totală de 134.203 lei, cuantificat în neplata drepturilor salariale", arată DNA.

La 20 decembrie 2019, Vasile Iliuţă a încercat să constrângă un procuror pentru a-l determina să nu dispună trimiterea sa în judecată într-o cauză penală în care avea calitatea de inculpat.

Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bucureşti.

×