x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie DNA a început urmărirea penală împotriva premierului Florin Câțu. Care sunt acuzațiile

DNA a început urmărirea penală împotriva premierului Florin Câțu. Care sunt acuzațiile

22 Sep 2021   •   14:27
DNA a început urmărirea penală împotriva premierului Florin Câțu. Care sunt acuzațiile

DNA a început urmărirea penală in rem în dosarul premierului Florin Cîțu pentru abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu, transmite Asociația Declic.

Direcția Națională Anticorupție a comunicat oficial, într-un răspuns adresat Comunității Declic, faptul că a început urmărirea penală in rem în dosarul înregistrat pe numele premierului Florin Cîțu și al fostei consiliere de stat Mioara Costin. Infracțiunile anchetate sunt cele de abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu.

Ancheta DNA a pornit în urma unui denunț înregistrat de Comunitatea Declic.

Anunțul Direcției Naționale Anticorupție privind începerea anchetei reprezintă o confirmare a faptului că procurorii au identificat, în denunțul Declic, existența unor indicii potrivit cărora ar fi fost săvârșită o infracțiune și astfel se confirmă că denunțul depus îndeplinește condițiile de formă legale, anunță reprezentanții asociației.

Comunitatea Declic a depus, pe 30 iulie, un denunț la DNA pe numele lui Florin Cîțu și al fostei consiliere de stat Mioara Costin, pentru instigare, respectiv abuz în serviciu. Decizia a fost luată după ce în spațiul public a apărut un document cu antetul Guvernului prin care consilierii de stat angajați în cadrul Executivului trasau linii de comunicare politică pentru strategia lui Florin Cîțu în lupta internă pentru șefia Partidului Național Liberal, precizează Declic.

Mediafax

×
Subiecte în articol: urmarire penala florin citu