x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dosarul Caracal: Dincă i-a mărturisit unui polițist sub acoperire cum le-a chinuit pe Luiza și Alexandra

Dosarul Caracal: Dincă i-a mărturisit unui polițist sub acoperire cum le-a chinuit pe Luiza și Alexandra

18 Ian 2020   •   09:12
Dosarul Caracal: Dincă i-a mărturisit unui polițist sub acoperire cum le-a chinuit pe Luiza și Alexandra

Noi detalii îngrozitoare ies la iveala din rechizitoriul dosarului Caracal, obţinut de Antena3. Gheorghe Dincă a fost  interogat  în celulă de un polițist sub acoperire. Presupusul criminal i-a marturisit acestuia ororile la care le-a supus pe Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu.

Declaraţiile şocante au fost înregistrate, iar acum sunt probe in dosar. Potrivit procurorilor, Dinca şi-a calculat fiecare pas. Şi-a transformat casa într-o închisoare, în care victimele erau supuse unor tratamente barbare.

Potrivit rechizitoriului, Ghreorghe Dincă şi-a pregatit camera de tortură încă din luna februarie a anului trecut. În casa ca o temniţă, Luiza a rezistat doar trei zile. Principalul suspect în dosarul Caracl i-a marturisit colegului de celula, un agent sub acoperire ca a incinerat-o pe adolescente şi i-a aruncat cenuşa dar şi fragmentele osoase în liziera din Caracal.

DINCĂ Gheorghe: "DACĂ NU FACI CUM TREBUIE ȘI AIA, MĂNÂNCI BĂTĂIE (...) ZIC: „ȚINE MINTE CE-ȚI SPUN, NU MĂ SCOATE DIN SĂRITE!" Au fost discuții și la prima și la a doua….ȘI PÂNĂ LA URMĂ ÎNCOLȚITE….ce…cum!

Coleg celulă: N-avea ce să mârâie că era deja pachet.

DINCĂ Gheorghe: DA M-AM CALMAT ȘI… M-AM OPRIT, AM ZIS CĂ SĂ NA, SĂ… OPREȘTE, SE FACE. DUPĂ ACEEA AM VĂZUT CĂ NU MAI MIȘCĂ ȘI…

Coleg celulă: Ai luat pulsul, ai văzut că-i gata?

DINCĂ Gheorghe: Gata, ce să mai… gata da. Am mișcat mâinile…cutare, dar s-a terminat.

DINCĂ Gheorghe:  Nu, nu gândeam: PUȘCĂRIE, PUȘCĂRIE, PUȘCĂRIE... AM FĂCUT-O, ACUM TREBUIE SĂ FAC SĂ SCAP DĂ… SĂ MĂ APĂR. DECI ERA APĂRAREA…"

Aceeaşi soartă a avut şi Alexandra Măceşanu. Procurorii susţin că Dincă o vedea altfel decât pe Luiza. Şi tot ei spun că nu apelul la 112 i-ar fi adus moartea.

DINCĂ Gheorghe: … mai ales din ce-ai văzut! Ia fii atent! Stai să-ți spun eu! Păi da eu n-am știut că ea a vorbit la 112. Deci la ora doișpe și n-a mai vrut și s-a luat că era tare-n gură, mă înțelegi? … cu mine, pentru că ea aștepta, săraca! Ea dădease telefon și ea era echipată, ea aștepta să vină s-o a.. ajute, s-o salveze.

Presupusul criminal nu făcea distincţia între victime nici la câteva luni de la ororile din Caracal. Le ştia drept "fata 1" şi "fata 2". În arest, le-a desenat pe Luiza şi pe Alexandra. Moment în care a avut un şoc psihologic, se arată în rechizitoriu. Desenele au fost analizate. Concluzia: Dincă era imun la ţipetele şi rugăminţele fetelor.

Coleg celulă: Dar pe ALEXANDRA asta ai lăsat-o-n cameră?

DINCĂ Gheorghe: Stai, ALEXANDRA e a doua?

Coleg celulă: A doua, da.

DINCĂ Gheorghe: Da, așa că încurc…

Coleg celulă: Păi una-i LUIZA, una-i ALEXANDRA …(neinteligibil)…

Gheorghe Dincă i-a spus politistuluui sub acoperire că se gândea să îl ardă în butoi chiar şi pe complicele lui, Ştefan Risipiţeanu.

Coleg celulă: Pe care?

DINCĂ Gheorghe: P-ăsta…dă a fost, FANE.

Coleg celulă: FANE?

DINCĂ Gheorghe: Păi da cum…(neinteligibil)…ÎL FĂCEAM ȘI PĂ EL ÎN BUTOI ȘI DUCEAM CENUȘA…DE NU SE GĂSEA NIMIC ȘI GATA!

În plus, Gheorghe Dincă avea şi un cod secret pentru apropiații care îl vizitau. Acestia trebuiau să bată de 3 ori la rând în porțile metalice pentru a intra in casa. Totodata rechizitoriul procurorilor relevă şi că presupusul criminal era în căutarea sufletului pereche. Pentru asta, împărţea fluturaşi cu anunţuri matrimoniale. Tentativa lui a fost sortită eşecului, spun procurorii.

Antena3

×
Subiecte în articol: Gheorghe Dincă cazul caracal