x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dosarul “Caracal”, trimis în instanță. Dincă, acuzat și de uciderea Luizei

Dosarul “Caracal”, trimis în instanță. Dincă, acuzat și de uciderea Luizei

de Ion Alexandru    |    16 Ian 2020   •   10:55
Dosarul “Caracal”, trimis în instanță.  Dincă, acuzat și de uciderea Luizei

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată de DIICOT, după ce procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, a confirmat, ieri, rechizitoriul. Astfel, opt infracțiuni au fost reținute în sarcina suspectului din Caracal, inclusiv uciderea cu intenție și distrugerea cadavrului Luizei Melencu, fapte pentru care însă nu există nicio probă științifică.

 

Conform lui Bogdan Licu, referatele Serviciului de Îndrumare și Control și ale Secției de Urmărire Penală au concluzionat că rechizitoriul DIICOT întrunește condițiile de legalitate și de temeinicie și că există probele necesare pentru trimiterea în judecată a lui Gheorghe Dincă pentru nu mai puțin de opt infracțiuni. Astfel, pe lângă infracțiunile de trafic de persoane și viol reținute în legătură cu ambele victime – Alexandra și Luiza -, dar și de trafic de persoane, față de Alexandra Măceșanu, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorge Dincă și pentru uciderea și profanarea cadavrelor ambelor victime. De asemenea, Ștefan Risipiceanu a fost trimis, la rândul său, în judecată, pentru săvârșirea infracțiunii de viol.

Reamintim că rezultatele expertizelor criminalistice, efectuate atât în România, cât și în SUA, la FBI, asupra rămășițelor de oase arse găsite în liziera pădurii de lângă Caracal nu au evidențiat existența ADN-ului Luizei Melencu. În rechizitoriul trimis Tribunalului Olt, DIICOT afirmă că, în 17 apriliere 2019, “ca urmare a refuzului de a se mai supune tratamentului degradant, Gheorghe Dincă a aplicat, cu intenție, victimei Melencu Luiza Mihaela multiple lovituri puternice cu pumnii, vizând zone vitale ale corpului, respectiv capul și cutia toracică, în timp ce aceasta era legată de pat, lovituri care au condus la decesul acesteia. Ulterior, în scopul ascunderii infracțiunii de omor calificat, a ars cadavrul acesteia într-un butoi metalic (…). Cenușa, fragmentele osoase și celelalte resturi rezultate în procesul de incinerare au fost transportate și abandonate, cel mai probabil la 18.04.2019, în liziera de pădure amplasată pe terenul Stațiunii de cercetare și dezvoltare agricolă Caracal”. În lipsa dovezilor științifice, toate aceste descrieri se bazează pe prima recunoaștere făcută de Gheorghe Dincă, mărturisire retrasă, însă, săptămâna trecută.

Dosarul a ajuns pe masa judecătorului de cameră preliminară de la Tribunalul Olt. Parchetul a efectuat patru disjungeri, în care se efectuează cercetări “in rem”, vizând săvârșirea infracțiunilor de complicitate la omor calificat, de complicitate la trafic de persoane și de complicitate la trafic de minori

×
Subiecte în articol: gheorghe dincă