x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dragoș Săvulescu a fost reținut în Grecia

Dragoș Săvulescu a fost reținut în Grecia

09 Aug 2021   •   09:32
Dragoș Săvulescu a fost reținut în Grecia

Fostul acționar de la Dinamo, Dragoș Săvulescu, a fost reținut de autoritățile din Grecia, în noaptea de duminică spre luni, în timp ce se afla pe insula Mykonos, deși nu ar fi trebuit să părăsească Italia.

„În urma cooperării polițienești internaționale, Dragoș Săvulescu a fost reținut, de autoritățile elene, noaptea trecută, în Grecia (Mykonos).

Astăzi, acesta urmează a fi prezentat instanței, pentru confirmarea mandatului european de arestare”, au anunțat autoritățiile române.

Iubita lui Dragoș Săvulescu, fotomodelul de naționalitate albaneză Angela Martini, a postat, pe rețelele de socializare, imagini în care afaceristul român apărea în Grecia, pe insula Mykonos.

Dragoș Săvulescu avea un mandat de arestare pentru o condamnare de 5 ani de închisoare cu executare. În acelaşi dosar a fost condamnat şi Radu Mazăre, în prezent încarcerat.

Autoritățile din Italia au rejudecat cazul lui Săvulescu și au decis să șteargă o parte din pedeapsă și restul rezultat să fie cu suspendare și să poată fi ispășit în Italia.

În urma cooperării polițienești internaționale, însă, Dragoș Săvulescu a fost reținut, de autoritățile elene, în Grecia (Mykonos), deși el nu ar fi trebuit să plece din Italia.

În cursul zilei de luni, acesta urmează să fie prezentat instanței, pentru confirmarea mandatului european de arestare. Nu se știe încă dacă el va fi adus în România sau va fi dus în Italia.

Omul de afaceri Dragoş Săvulescu, fost acţionar la FC Dinamo, a fost dat în urmărire internaţională în februarie 2019, după ce nu a fost găsit de poliţişti pentru ca aceştia să pună în aplicare sentinţa de cinci ani şi şase luni de închisoare primită în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanţa.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-au condamnat, în 2019, pe inculpaţii din dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, deciziile fiind definitive. Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de închisoare cu executare, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare, fostul acţionar FC Dinamo Cristian Borcea a fost condamnat şi el la cinci ani de închisoare, iar omul de afaceri Dragoş Săvulescu, şi el fost acţionar la Dinamo, la cinci ani şi şase luni de închisoare.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Dragoș Săvulescu Angela Martini