x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dubla crimă de la Onești. Soția agresorului, propusă pentru arestare preventivă

Dubla crimă de la Onești. Soția agresorului, propusă pentru arestare preventivă

02 Mar 2021   •   16:28
Dubla crimă de la Onești. Soția agresorului, propusă pentru arestare preventivă

Soția autorului dublei crime de la Onești va fi propusă pentru arestare preventivă, a declarat, marți, într-o conferință de presă, comisarul șef Anton Cristian Gheorghe, director adjunct al Direcției de Investigații Criminale din cadrul IGPR.

Soția autorului se afla în apartamentul de deasupra celui în care erau ținuți cei doi muncitori și își încuraja soțul în demersul său.

„Soţia lui i-a transmis că face bine ceea ce face, motiv pentru care, din câte cunosc, este prezentată cu propunere de arestare preventivă. Ea stătea deasupra apartamentului în care avea loc incidentul. Era la nişte prieteni, în mod constant, mai ales soţia mergea acolo", a spus comisarul șef Anton Cristian Gheorghe.

Femeia a fost reținută încă din noaptea de luni spre marți.

Autorul dublei crime de la Onești are patru condamnări la activ, în anii 1987, 1991, 1992 și 2010. Ultima condamnare a fost primită în Italia pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice sau a stupefiantelor.

Context

Un bărbat în vârstă de 68 de ani a sechestrat, luni, doi muncitori într-un apartament din Onești, după care a anunțat la 112 că îi va omorî dacă nu îi sunt îndeplinite condițiile. Atacatorul era nemulțumit că își pierduse apartamentul în instanță.

La fața locului au venit forțele de ordine, dar și un negociator, care a încercat să îl determine pe bărbat să le dea drumul celor doi muncitori. Negocierile au eșuat, iar bărbatul în vârstă de 68 de ani i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, care au decedat.

Echipa de specialiști de la IGPR a precizat că agresorul părea adus „sub control” în urma negocierilor, însă la ora 16:55 „s-a produs un declic”, atunci când „una dintre victime a încercat să îl atace pe agresor”, acesta fiind momentul în care bărbatul i-a înjunghiat pe cei doi muncitori.

În momentul în care s-au auzit țipete din apartament, forțele de ordine au spart ușa și l-au împușcat pe atacator. Acesta a fost rănit în picior și în abdomen și se află internat în spital.

Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru omor calificat.  

×
Subiecte în articol: onesti dubla crima