x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare plus un spor de 2 ani. Decizia nu este definitivă!

Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare plus un spor de 2 ani. Decizia nu este definitivă!

02 Mar 2021   •   12:20
Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare plus un spor de 2 ani. Decizia nu este definitivă!
Sursa foto: Lucian Alecu

Elena Udrea a fost condamnată de Curtea de Apel Bucureşti pentru mai multe capete de acuzare. Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare pentru instigare la luare de mită în dosarul finanţării campaniei lui Traian Băsescu din 2009. Elena Udrea a mai fost condamnată la 5 ani de închisoare pentru o altă acuzație instigare la luare de mită. Decizia nu este definitivă!

Judecătoare a decis pentru Elena Udrea să primească pedeapsa cea mai grea de 6 ani cu un spor de 2 ani, potrivit Antena 3.

De asemenea, Dan Andronic, trimis în judecată în acest dosar, a fost achitat în dosarul Elenei Udrea.

Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost condamnată de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor în dosarul privind finanţarea campaniei electorale de la alegerile prezidenţiale din 2009.

Ioana Băsescu a primit o pedeapsă de 3 ani pentru instigare la delapidare şi două pedepse pentru instigare la spălarea banilor, de 3 şi 5 ani, acestea au fost contopite, rezultând o condamnare finală de 5 ani cu executare.

Procurorii susţin că, în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală care au fost folosite, apoi, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.

Potrivit datelor venite de la procurori, în timpul campaniei din 2009, au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni de corupție, delapidare și evaziune fiscală, care au fost administrate atât de Ioana Băsescu, cât și de Elena Udrea, astfel încât campania lui Traian Băsescu să fie susținută prin prisma acestor sume.

Cu alte cuvinte, beneficiarul ar fi fost Traian Băsescu. Însă fostul președinte nu apare în dosar.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea