x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Eliberarea lui Liviu Dragnea, judecată de un magistrat ani-Dragnea

Eliberarea lui Liviu Dragnea, judecată de un magistrat ani-Dragnea

de Ion Alexandru    |    30 Ian 2020   •   09:53
Eliberarea lui Liviu Dragnea, judecată de un magistrat ani-Dragnea

Tribunalul București a respins, ieri, cererea fosmulată de avocații fostului președinte al PSD, Liviu Dragnea, de recuzare a judecătorarei Manuela Orzata. Aceasta a fost desemnată să judece acțiunea de habeas corpus, prin care Dragnea cere să fie pus de îndată în libertate, chiar dacă este semnatara unui memoriu al Forumului Judecătorilor din România prin care vcerea apărarea justițieui față de o declarație făcută de Dragnea în calitate de lider a PSD.

 

Judecătoarea Manuela Orzata a făcut, ea însăși, o cerere de abținere în acest dosar, cerere care, de asemenea, a fost respinsă, ca și cererea de recuzare, astfel încât, împotriva voinței celor două părți (a judecătoarei, dar și a petentului), cauza în care se judecă punerea în libertate a lui Liviu Dragnea va foi judecată de un magistrate anti-Dragnea.  Acțiunea fostului lider social-democrat reprezintă un recurs special, întemeiat pe mai multe articole doin Convenția CEDO și, în fapt, este o cotestație la executarea pedepsei de 3 ani și jumătate de închisoare primită în dosarul “angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman”. Avocații Corneliu Liviu Popescu ți Flavia Todosiu arată că, începând cu 10 octombrie 2019, încarcerarea lui Liviu Dragnea este ilegală, având în vedere decizia CCR referitoare la completurile specializate de la Înalta Curte.

Manuela Orzata este al doilea judecător căruia i-a fost repartizat acest dosar. Inișial, speța a ajuns la Rebeca Zinca Dinu, care a formulat, la rândul ei, o cerere de abținere, după îm presă au apărut informații potrit cărora a participat la protest al magistratilor pe scările  Curții de Apel București, protest îndreptat tot împotriva PSD și a lui Liviu Dragnea.

Reamintim că aceasta este a treia acțiune pe care ex-liderul PSD o întreprinde în instanță împotriva condamnării primite anul trecut. În decembrie 2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestația în anulare formulată de Liviu Dragnea, iar, în cursul lunii curente, aceeași instanță a respins și recursul în casație.

După ce “calculatorul” a tras la sorți, pentru a intra în dosarul lui Liviu Dragnea,  un judecător care a protestat împotriva PSD, cazul va fi judecat de un alt magistrat care a cerut apărarea imaginii justiției împotriva lui… Liviu Dragnea. Deși s-a “cerut” singur afară din dosar, judecătorul a rămas în cauză

 

 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea