x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Expertiza: Chițoiu, singurul vinovat de accidentul mortal

Expertiza: Chițoiu, singurul vinovat de accidentul mortal

de Mariana Zaharia    |    26 Mai 2020   •   09:02
Expertiza: Chițoiu, singurul vinovat de accidentul mortal

Fostul ministru Daniel Chițoiu a intrat cu mașina pe contrasens atunci când a ucis doi oameni și a rănit grav o a treia persoană, potrivit surselor Jurnalul. Anchetatorii au acum rezultatul expertizei tehnice a accidentului petrecut de Crăciun, iar aceasta arată că fostul ministru conducea cu 74 de kilometri pe oră când a lovit frontal celălalt autoturism. Rezultatul i-a fost transmis și lui Chițoiu și, până la publicarea acestui material, nu l-a contestat.

 

În decembrie 2019, chiar în a doua zi de Crăciun, Daniel Chițoiu a fost implicat într-un accident rutier pe șoseaua care leagă Piteștiul de Vâlcea, în județul Argeș. Doi soți, ambii trecuți de 70 de ani, au murit, iar o a treia victimă, cumnata șoferului, este și la acest moment internată într-o unitate medicală pentru recuperare.

 

Singura supraviețuitoare a trecut prin trei operații

Rănită grav, femeia în vârstă de 71 de ani a suferit trei intervenții chirurgicale și a fost externată după două luni și jumătate. Nu poate merge, așa că familia a decis ca ea să aibă îngrijire de specialitate și de aceea este acum într-un centru de recuperare. Practic, tragedia a țintuit-o într-un pat încă din luna decembrie. În cazul ei, anchetatorii au cerut o expertiză medico-legală pentru a afla de câte zile de îngrijiri medicale a avut nevoie.

În ceea ce privește expertiza tehnică, aceasta a fost făcută de un specialist desemnat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, iar părțile implicate au avut, la rândul lor, câte un expert. În rezultatul primit de familie, dar și de Daniel Chițoiu, scrie negru pe alb că mașina fostului ministru a intrat pe contrasens și a lovit-o pe cea în care se aflau victimele. Viteza era de 74 de kilometri pe oră. Practic, circula cu o viteză legală, pentru că pe tronsonul de drum respectiv avea limita de 90 de kilometri pe oră, însă impactul a fost foarte puternic.

După accident, Daniel Chițoiu le-ar fi spus polițiștilor: „Nu știu ce s-a întâmplat, mi-a intrat în față, cred că i s-a făcut rău la volan”. Expertiza arată însă faptul că celălalt autoturism circula regulamentar.

Chițoiu poate contesta rezultatul expertizei sau poate cere o completare atât timp cât durează cercetarea penală.

 

Daniel Chițoiu este urmărit penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală gravă. Procurorii vor trimite dosarul în judecată, după ce vor fi finalizate toate expertizele.

×
Subiecte în articol: daniel chitoiu accident