x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fostul director general al Apelor Române a fost reținut pentru luare de mită. La cât se ridică suma

Fostul director general al Apelor Române a fost reținut pentru luare de mită. La cât se ridică suma

04 Aug 2020   •   11:31
Fostul director general al Apelor Române a fost reținut pentru luare de mită. La cât se ridică suma

Fostul director general al Administraţiei Naţionale ''Apele Române'', Victor Sandu, a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar în care este acuzat de luare de mită în valoare de un milion de euro, a informat, marţi, DNA.

Procurorii DNA - Serviciul teritorial Bacău au deschis dosar penal şi au dispus reţinerea pentru 24 de ore, a fostului director general pentru luare de mită. Alături de acesta este acuzat pentru dare de mită și un om de afaceri, reprezentant al unei societăţi comerciale.

S-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de două persoane, administratori ai unor societăţi comerciale, pentru infracţiunea de complicitate la luare și dare de mită.

În calitate de director general al Administraţiei Naţionale "Apele Române", în perioada 17 mai - 6 mai 2019, Victor Sandu ar fi pretins sume de bani şi ar fi primit, de la un om de afaceri suma totală de 4.830.464 lei, reprezentând mită, în schimbul alocării de fonduri necesare executării unor contracte încheiate de firma administrată de omul de afaceri cu Administraţia Naţională "Apele Române". Banii au fost viraţi de societatea omului de afaceri în conturile a două firme controlate de un apropiat al directorului general.

"Concret, banii ar fi fost pretinşi şi primiţi de Victor Sandu în legătură cu atribuţiile sale de serviciu referitoare la alocarea de fonduri pentru executarea unor contracte având ca obiect amenajarea unor râuri ori înlăturarea efectelor calamităţilor produse pe râuri din judeţul Bihor. Banii primiţi drept mită ar fi fost justificaţi cu facturi fiscale emise de cele două firme controlate de apropiatul lui Victor Sandu, reprezentând contravaloarea unor lucrări şi servicii care în realitate nu au fost executate", se arată în comunicat.

Victor Sandu şi omul de afaceri sunt prezentaţi Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

×