x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fostul președinte Astra Asigurări a fost condamnat la închisoare pentru delapidare

Fostul președinte Astra Asigurări a fost condamnat la închisoare pentru delapidare

25 Ian 2021   •   13:54
Fostul președinte Astra Asigurări a fost condamnat la închisoare pentru delapidare

Fostul preşedinte al Astra Asigurări SA, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 4 ani, 8 luni şi 10 zile închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare. Decizia poate fi atacată cu apel.

Radu Mustăţea trebuie să plătească societății suma de 914.378 lei, reprezentând contravaloarea prejudiciului. El a mai fost condamnat la 2,6 ani de închisoare în dosarul ASF-Carpatica, unde a fost găsit vinovat și omul de afaceri Ilie Carabulea. 

Și soţia acestuia, Roxana Mustăţea, a fost condamnată la 3 ani închisoare cu suspendare pentru spălare de bani, în formă continuată.

Cei doi soți au fost trimişi în judecată, în luna noiembrie 2017, pentru încasarea unei poliție de asigurare a locuinţei, cu daune de peste 900.000 de lei pentru un incident fictiv. Aceștia au încheiat o poliță la Astra pentru asigurarea unui imobil la valoare de 370.000 de euro. Pentru viila din cartierul bucureștean Cotroceni, exista doar un antecontract de vânzare-cumpărare, semnat cu 14 zile înainte de încheierea poliței. Prețul de cumpărare era exact valoarea asigurării și trebuia plătit în mai multe rate. Din întreaga sumă, soții Mustățea au plătit 130.000 de euro.

După circa o lună de la încheierea poliței, ei au declarat că a avut loc un incident în imobil, pentru care Astra a aprobat o despăgubire de 915.000 lei, la data de 15 octombrie 2010. Banii au fost virați în două tranșe, prima într-un cont bancar al mamei Roxanei Mustățea și a doua în contul societăţii M. Mar. Geoconstruct SRL, care acum este radiată.

Cu banii de pe asigurare, soții Mustățea au plătit imobilul. Banii primiți de la Astra au fost aprobați în perioada când acesta era președinte Astra. În urma cercetărilor a rezultat faptul că evenimentul nu a existat, iar dosarul în baza căruia a fost plătită suma a dispărut. 

 

×
Subiecte în articol: delapidare astra Radu Mustățea