x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fostul primar al Constanței, Decebal Făgădău, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Fostul primar al Constanței, Decebal Făgădău, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

22 Mar 2021   •   16:27
Fostul primar al Constanței, Decebal Făgădău, trimis în judecată pentru abuz în serviciu
Sursa foto: Hepta

Tribunalul Constanța a dispus, luni, începerea procesului în cazul fostului primar al Constanței, Decebal Făgădău, trimis în judecată pentru abuz în serviciu.

În același dosar a fost trimisă în judecată și fosta secretară a Primăriei Constanța, Marcela Enache, pentru complicitate la abuz în serviciu.

„Respinge, ca neîntemeiate, cererile şi excepţiile formulate în cauză de către inculpaţii Făgădău Decebal şi Enache Marcela, cu privire la legalitatea sesizării instanţei şi a administrării probelor de către organele de urmărire penală, în dosarul de urmărire penală nr. 144/P/2019 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. În baza (...), constată competenţa şi legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriul emis la data de 22.12.2020, în dosarul de urmărire penală (...), precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi dispune începerea judecăţii privind pe inculpaţii: 1) Făgădău Decebal, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, (...); 2) Enache Marcela, trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu", reiese din soluţia pe scurt formulată de judecători.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 3 zile de la comunicare.

În anul 2015, „inculpaţii Făgădău Decebal şi Enache Marcela şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de dispoziţiile legale în legătură cu vânzarea a trei terenuri din domeniul privat al municipiului Constanţa" şi ar fi produs patrimoniului municipiului Constanţa un prejudiciu de peste 130.000 de euro, "concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit pentru cumpărători", potrivit DNA.

×
Subiecte în articol: decebal fagadau abuz in serviciu