x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Gheorghe Burnei, condamnat la 2 ani și jumătate de închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Gheorghe Burnei, condamnat la 2 ani și jumătate de închisoare cu suspendare pentru luare de mită

de Georgiana Oprea    |    31 Mar 2021   •   10:18
Gheorghe Burnei, condamnat la 2 ani și jumătate de închisoare cu suspendare pentru luare de mită
Sursa foto: Hepta

Medicul Gheorghe Burnei a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Decizia Curții de Apel București este definitivă.

Condamnarea cu suspendare presupune ca medicul să fie supravegheat, iar dacă va comite o altă faptă penală, acesta va ajunge la închisoare.

În primă instanță, Gheorghe Burnei a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

De asemenea, a fost redusă perioada de interzicere a drepturilor civile de la 5 ani la 2 ani. Numărul de zile de muncă în folosul comunității a fost și el redus de la 120 la 60 de zile.

Burnei, acuzat de luare de mită

Medicul a fost trimis în judecată pe 8 iunie 2017, fiind acuzat de mai multe infracțiuni de luare de mită, după ce ar fi cerut bani de la părinți pentru a le opera copiii internați la Spitalul „Marie Curie” din București.

Procurorii îl acuză pe Burnei că a mascat mita în contracte de donații, dacă sumele erau mai mari, iar pe unii copii i-ar fi operat pentru afecțiuni inexistente în realitate. Cea mai mare sumă cerută de Burnei a fost de 18.000 de lei, bani pe care i-ar fi primit sub formă de donație pentru tipărirea unei cărți. Anchetatorii au găsit în biroul medicului sumele de 13.343 de lei, 5.015 euro și 750 de dolari. De asemenea, autoritățile susțin că la dosar există numeroase declarații ale martorilor, înregistrări ambientale, cât și înscrisuri.

Anchetatorii spun că Burnei îi interna pe copii pentru perioade mari de timp, nejustificate medical, sau îi interna în mod repetat, fără a face vreo intervenție chirurgicală, pentru a-i determina pe părinți să îi dea bani.

Copiii care ajungeau la Burnei avea deficiențe fizice, dintre care unele trebuiau corectate medical.

 

×