x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Video. Grupare infracțională organizată, care a comis peste 100 de furturi în Belgia, destructurată în urma unei colaborări româno-belgiene

Video. Grupare infracțională organizată, care a comis peste 100 de furturi în Belgia, destructurată în urma unei colaborări româno-belgiene

11 Sep 2020   •   12:40
Video. Grupare infracțională organizată, care a comis peste 100 de furturi în Belgia, destructurată în urma unei colaborări româno-belgiene
Sursa foto: politiaromana.ro

O grupare infracțională organizată, care ar fi comis pe teritoriul Belgiei peste 100 de furturi din locuințe, a fost destructurată în urma unei colaborări a autorităților române cu cele belgiene, a informat, vineri, șeful Serviciului asistență judiciară și poițienească internațională din cadrul Direcției de Investigații Criminale a IGPR, Emil Tudor. 

„Activitatea pe teritoriul României s-a desfăşurat în ultimele 5 zile în acest caz, efectiv într-o echipă comună de poliţişti ai Direcţiei de Investigaţii Criminale şi ai poliţiei belgiene, evident cu sprijinul colegilor noştri de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Buzău, de unde sunt membrii grupului infracţional", a declarat Emil Tudor, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Astfel, în această săptămână au fost effectuate 11 percheziții domiciliare la o parte din membrii grupului, pe raza județului Buzău. În acest caz au fost audiate șapte persoane în calitate de suspecți și cinci în calitate de martori. 

„Este un grup organizat compus din 10 cetăţeni români, toţi din judeţul Buzău, care a acţionat în partea de est a Belgiei, în imediata vecinătate a Germaniei. Membrii acestui grup se deplasau undeva la graniţa dintre Germania şi Belgia, unde pe teritoriul Germaniei beneficiau de suportul unor persoane, cetăţeni români sau care aveau legătură cu cetăţeni români, care le asigurau cazare şi suport logistic. Acolo s-a dovedit că beneficiau de autovehicule înmatriculate pe teritoriul Belgiei cu care se deplasau pentru a nu atrage atenţia. Sustrăgeau de regulă în perioadele zilei când era mai puţină lumină, iar bunurile transportate erau depozitate temporar în zona din Germania, de unde erau transportate ulterior către România, spre a fi valorificate", a mai menționat Emil Tudor. 

În Belgia au fost arestați trei membri ai grupului infracțional, în timp ce restul sunt cercetați în stare de libertate. 
 

×