x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie ÎCCJ a retrimis dosarul Revoluției la Parchetul Militar

ÎCCJ a retrimis dosarul Revoluției la Parchetul Militar

22 Mai 2021   •   20:30
ÎCCJ a retrimis dosarul Revoluției la Parchetul Militar

 Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a hotărât, vineri, ca dosarul Revoluției să se întoarcă din nou la Parchetul Militar.

„Restituie la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secția Parchetelor Militare, cauza privind pe inculpaţii Iliescu Ion, Voican Voiculescu Gelu și gl. (rtr.) Rus Iosif, trimişi în judecată prin rechizitoriul nr. 11/P/2014 din 5 aprilie 2019 al acestei unităţi de parchet.  Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii pentru procuror, persoanele vătămate, părțile civile, părțile responsabile civilmente şi inculpaţi”, se arată în decizia instanței.

În octombrie 2020, Instanța Supremă a decis retrimiterea dosarului Revoluției la Parchetul Militar, pentru remedierea unor erori.

Înalta Curte a dat termen cinci zile procurorilor militari pentru a îndrepta erorile. În caz contrar, dosarul ar fi fost retrimis, în totalitate, procurorilor.

Secţia militară din Parchetul General a trimis în judecată, pe 8 aprilie 2019, dosarul Revoluției din decembrie 1989, în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi Emil Dumitrescu au fost puși sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii.

Dosarul cuprinde 3.330 de volume, dintre care 2.030 au fost instrumentate după 13 iunie 2016.

Mediafax

×
Subiecte în articol: ICCJ dosarul revolutiei