x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ministrul Justiției afirmă cu nu este oportună creșterea vârstei de pensionare a magistraților

Ministrul Justiției afirmă cu nu este oportună creșterea vârstei de pensionare a magistraților

07 Ian 2021   •   13:43
Ministrul Justiției afirmă cu nu este oportună creșterea vârstei de pensionare a magistraților
Sursa foto: Hepta

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat, joi, că nu este oportună creșterea vârstei de pensionare a magistraților. Totuși, acesta a precizat că va propune abrogarea textului de lege adoptat în anul 2018 referitor la pensionarea anticipată.

„În urma analizei pe care am făcut-o cu privire la subiectul vârstei de pensionare a magistraţilor, am ajuns la concluzia că nu este oportună creşterea vârstei de pensionare a acestora, însă voi propune abrogarea textului de lege adoptat în anul 2018 referitor la pensionarea anticipată, care ar urma să intre în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2022", a precizat Stelian Ion, în cadrul unui comunicat de presă al Ministrul Justiție.

Acesta a mai precizat că „prioritatea pe termen mediu va fi aceea de a găsi soluții pentru încurajarea oamenilor să rămână de bunăvoie în sistem, să contribuie cu experiența lor la îmbunătățirea calității actului de justiție și să se simtă pe deplin apreciați pentru munca pe care o depun”.

În cadrul primei conferințe de presă în calitate de ministru al Justiției, pe 31 decembrie, Stelian Ion a afirmat că urmează să propună creșterea vârstei de pensionare pentru magistrați, pentru a se evita situația în care judecători sau procurori se pensionează la 48 de ani.

„Sun îngrijorat de numărul mare de cereri de pensionare. Vom propune creșterea vârstei de pensionare, astfel ca un magistrat să nu mai poată ieși la pensie la 48 de ani”, a spus la acel moment Stelian Ion.

 

×