x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ministrul Justiției, despre dosarul „10 August”: Există o dezamăgire legată de faptul că s-a poticnit

Ministrul Justiției, despre dosarul „10 August”: Există o dezamăgire legată de faptul că s-a poticnit

10 Aug 2021   •   11:34
Ministrul Justiției, despre dosarul „10 August”: Există o dezamăgire legată de faptul că s-a poticnit

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat, marți, la 3 ani de la protestul care a marcat România, că are încă așteptarea unei anchete corecte și rapide pentru a ști adevărul în dosarul „10 August”. Ion spune că există și o dezamăgire legată de faptul că „s-a poticnit” acest dosar.

Stelian Ion a transmis, într-o declarație de presă, marți, că are așteptarea unei anchete corecte, rapide și în urma căreia să aflăm adevărul foarte clar în dosarul „10 August”.

„Cred că suntem la limita noțiunii de durată rezonabilă de soluționare a acestui dosar. Trei ani de zile în care opinia publică a așteptat o soluție în acest caz reprezintă o perioadă lungă de timp și există o dezamăgire legată de faptul că s-a poticnit acest dosar. În acest moment, dosarul este redeschis și se află la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se judecă solicitări prin care se cere să se constate că s-a tergiversat soluționarea dosarului”, a spus Stelian Ion.

Potrivit acestuia, dacă instanța va considera că s-a depășit durata rezonabilă, se va stabili o bornă în timp până când ar trebui să se finalizeze acest dosar.

Ministrul Justiției a mai spus că are convingerea că dosarul „10 August” nu va avea soarta altor dosare, precum al Mineriadei sau al Revoluției, și vom putea afla curând adevărul.

Mii de oameni au protestat, în 10 august 2018, în Piața Victoriei față de măsurile luate de Guverul condus atunci de Viorica Dăncilă. La un moment dat, manifestările au devenit violente, iar forţele de ordine au fost acuzate că au intervenit abuziv, fiind deschis ulterior un doar penal care vizează aceste fapte. Totodată, procurorii anchetează şi modul în care au reacţionat protestatarii, unii fiind acuzaţi de ultraj.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Stelian Ion