x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ministrul Justiţiei, mesaj către procurori: Urmăriţi banii din infracţiuni, nu doar infractorii

Ministrul Justiţiei, mesaj către procurori: Urmăriţi banii din infracţiuni, nu doar infractorii

20 Mai 2020   •   10:50
Ministrul Justiţiei, mesaj către procurori: Urmăriţi banii din infracţiuni, nu doar infractorii
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis un mesaj procurorilor care instrumentează dosare de infracţiuni informatice, prin care îi îndeamnă să foloseasă toate mecanismele internaţionale pentru a recupera prejudiciile financiare, conform unui comunicat transmis miercuri dimineața.

„Puneţi întotdeauna sintagma „follow the money” ca factor primordial în planurile de anchetă. Folosiţi toate mijloacele disponibile pentru a urmări şi recupera activele din jurisdicţia noastră naţională şi nu numai. Folosiţi facilităţile pe care le oferă legile noastre pentru a ajunge în jurisdicţii străine, inclusiv în cele offshore şi asiguraţi-vă că „infracţiunea se plăteşte”, se arată în comunicat.

Ministrul Justiţiei a precizat că sunt deja mai multe cazuri în care statul român a confiscat monede virtuale care au fost cumpărate din bani proveniţi din infracţiuni.

Declaraţiile au fost făcute la un eveniment online dedicat infracţionalităţii derulată în perioada epidemiei de COVID-19. Webinarul a presupus şi simularea unui atac informatic asupra unei instituţii implicate în combaterea epidemiei de coronavirus.

Mediafax

×
Subiecte în articol: catalin predoiu