x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ministrul Justiției, nehotărât cu privire la pensionarea magistraților

Ministrul Justiției, nehotărât cu privire la pensionarea magistraților

07 Ian 2021   •   14:08
Ministrul Justiției, nehotărât cu privire la pensionarea magistraților

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a afirmat că nu este de acord cu creșterea vârstei de retragere din activitate a magistraților dar va propune aborgarea dispozițiilor care prevăd pensionarea anticipată.

"În urma analizei pe care am făcut-o cu privire la subiectul vârstei de pensionare a magistraţilor, am ajuns la concluzia că nu este oportună creşterea vârstei de pensionare a acestora, însă voi propune abrogarea textului de lege adoptat în anul 2018 referitor la pensionarea anticipată, care ar urma să intre în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2022.

Prioritatea pe termen mediu va fi aceea de a găsi soluţii pentru încurajarea oamenilor să rămână de bunăvoie în sistem, să contribuie cu experienţa lor la îmbunătăţirea calităţii actului de justiţie şi să se simtă pe deplin apreciaţi pentru munca pe care o depun", arată demnitarul, într-un comunicat. 

Noul ministru a spus, la sfârșitul anului trecut, că va propune majorarea vârstei de pensionare a judecătorilor și procurorilor pentru a se evita renunțarea la posturi la 48 de ani.
 

×
Subiecte în articol: justitie magistrati Stelian Ion