x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Mureș: Trei persoane, arestate pentru șantaj și cămătărie. Ar fi înșelat peste 40 de persoane

Mureș: Trei persoane, arestate pentru șantaj și cămătărie. Ar fi înșelat peste 40 de persoane

24 Iul 2020   •   17:41
Mureș: Trei persoane, arestate pentru șantaj și cămătărie. Ar fi înșelat peste 40 de persoane

Doi bărbați și o femeie din orașul Ungheni, județul Mureș, au fost arestați după ce ar fi oferit împrumuturi cu dobândă unor persoane și le-ar fi șantajat, obligându-le să își cedeze pe mai multe luni ajutoarele sociale sau alocațiile. În cauză au fost audiate 40 de posibile victime.

Potrivit unui comunicat al IGPR, polițiștii din Tîârgu Mureș au efectuat 7 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de camătă, şantaj și constituirea unui grup infracţional organizat.

Polițiștii susțin că, din 2015, cei doi bărbați, de 25 și 37 de ani, și o femeie, de 34 de ani, toți din orașul Ungheni, ar fi acordat bani, cu titlu de împrumut, mai multor persoane, pentru care ar fi perceput dobânzi.

Aceștia ar fi obligat victimele să își cedeze pe mai multe luni ajutoarele sociale sau alocațiile.

„Pentru a garanta returnarea banilor și a dobânzilor percepute, cei în cauză ar fi constrâns victimele, folosindu-se de ameninţări sau de prezentarea ca unica modalitate de a scăpa de datorii, să îşi cedeze, în favoarea lor, prin înscris notarial, pe o perioadă cuprinsă între 12 și 18 luni, alocaţiile, ajutoarele sociale sau alte drepturi financiare de care beneficiau cei în cauză, scopul fiind aducerea datornicilor în stare de dependență”, susțin polițiștii.

Astfel, unele victime au devenit dependente de împrumuturile acordate de membrii grupării, iar, uneori, au ajuns să-şi folosească proprii copii, pe care i-ar fi exploatat prin obligare la cerşetorie.

Până în prezent, au fost audiate 40 de posibile victime ale grupului infracțional organizat.

Cei trei au fost inițial reținuți, iar vineri au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mureş santaj camatarie