x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ofiţer judiciar din Capitală, trimis în judecată pentru luare de mită

Ofiţer judiciar din Capitală, trimis în judecată pentru luare de mită

07 Feb 2020   •   10:43
Ofiţer judiciar din Capitală, trimis în judecată pentru luare de mită

 Constantin Cîrje, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei Sectorului 3 - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cu acord de recunoaştere a vinovăţiei, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus sesizarea instanţei de judecată cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei în ceea ce-l priveşte pe Constantin Cîrje, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei Sectorului 3 - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, la momentul comiterii faptei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

Procurorii anticorupţie notează în acordul de recunoaştere a vinovăţiei că, în perioada 13 - 24 octombrie 2016, Constantin Cîrje ar fi pretins de la administratorul unei societăţi comerciale, coinculpat în cauză, foloase care nu i se cuveneau, respectiv două centrale termice - boiler şi accesorii, iar ulterior, în data de 1 noiembrie 2016, ar fi primit prin intermediar, aceste bunuri în valoare totală de 34.895 lei.

"Constantin Cîrje, pe parcursul urmăririi penale, a consemnat suma de 34.895 lei în vederea confiscării speciale prin echivalent. Pretinderea şi primirea s-au făcut de către ofiţerul de poliţie în legătură cu atribuţiile sale serviciu, astfel încât acesta să dispună o soluţie favorabilă omului de afaceri într-un dosar de evaziune fiscală", se menţionează în comunicat.

DNA precizează că acesta a declarat "expres" că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 ani închisoare, cu suspendarea executării sub supraveghere, pe durata unui termen de 3 ani.

Dosarul de urmărire penală şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Bucureşti.

Anchetatorii adaugă că, în acelaşi dosar, la data de 16 decembrie 2019, procurorii au dispus sesizarea aceleiaşi instanţe, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei inculpatului administrator al societăţii comerciale, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de dare de mită.

"În continuare, în aceeaşi cauză, se desfăşoară acte de urmărire penală faţă de Gheorghe Petre, primar al localităţii 1 Decembrie, judeţul Ilfov, cercetat sub control judiciar pentru infracţiunea de luare de mită", mai arată DNA. AGERPRES

×