x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Polițist de frontieră, reținut pentru complicitate la contrabanda cu țigări

Polițist de frontieră, reținut pentru complicitate la contrabanda cu țigări

21 Mar 2020   •   12:30
Polițist de frontieră, reținut pentru complicitate la contrabanda cu țigări

Un poliţist de frontieră din Calafat a fost reţinut de procurori, fiind acuzat de complicitate la contrabandă cu ţigări. Acesta ar fi ajutat un bărbat să introducă în țară peste 70.000 de pachete de ţigări.

Potrivit Poliţiei de Frontieră Calafat, un bărbat de 40 de ani s-a prezentat, vineri, la vamă, la volanul unei dube, în care a declarat că transportă chipsuri și cornuri din Bulgaria în România. La controlul amănunţit, oamenii legii au descoperit, ascunse printre cutiile cu chipsuri şi cornuri, 71.500 de pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de 1.430.000 lei.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, unul dintre poliţiştii de frontieră de la Calafat l-ar fi ajutat pe bărbatul care încerca să introducă în ţară ţigările. Omul legii a fost reţinut, iar sâmbătă va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat au reţinut un ofiţer de poliţie din cadrul Poliţiei de Frontieră care a fost surprins în timp ce săvârşea infracţiunea de complicitate la contrabandă cu ţigări. Ofiţerul respectiv a fost reţinut pe o perioadă de 24 ore şi urmează să se facă, în cursul zilei de astăzi (sâmbătă-n.r.), propunere de arestare preventivă către Judecătoria Calafat”, a declarat Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, şoferul dubei este cercetat pentru contrabandă cu ţigări.

(sursa: Mediafax)

×