x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Procesul fostului ministru Daniel Chițoiu va începe la Judecătoria Pitești

Procesul fostului ministru Daniel Chițoiu va începe la Judecătoria Pitești

17 Iun 2021   •   13:37
Procesul fostului ministru Daniel Chițoiu va începe la Judecătoria Pitești

Procesul privind accidentul provocat de ex ministrul Daniel Chițou în decembrie 2019 va începe la Judecătoria Pitești.

"Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 485/P/2019 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti privind pe inculpatul C. D., trimis în judecată în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul C. D. Se va efectua adresă către IPJ Argeş în vederea transmiterii unei copii a cazierului judiciar al inculpatului", se arată în încheierea de şedinţă.

Decizia nu este definitivă ș poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

Rechizitoriul a fost înregistrat la Judecătoria Piteşti pe 13 august 2020, dar nu a fost stabilit un termen pentru începerea judecăţii pe fond, dosarul aflându-se în cameră preliminară.

Daniel Chițoiu a fost implicat într-un accident rutier, la 26 decembrie 2019, pe DN 7 Piteşti - Râmnicu Vâlcea, în zona localităţii Zamfireşti judeţul Argeş. Au fost iimplicate două autoturisme, dintre care unul era condus de un bărbat de 82 de ani, din Pitești, care se deplasa spre Râmnicu Vâlcea. Celălalt autovehicul era condus, din sens opus, de Daniel Chiţoiu. În urma accidentului, bărbatul de 82 de ani a decedat ar pasagera din dreapta a fost rănită grav, după care a murit.
Fostul demnitar a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, în ianuarie 2020, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

×
Subiecte în articol: daniel chitoiu