x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Procurorii au dispus expertize asupra aparaturii medicale ridicate de la secția ATI din Piatra Neamț

Procurorii au dispus expertize asupra aparaturii medicale ridicate de la secția ATI din Piatra Neamț

17 Noi 2020   •   16:08
Procurorii au dispus expertize asupra aparaturii medicale ridicate de la secția ATI din Piatra Neamț

Procurorii Parchetului General au dispus efectuarea unor expertize asupra aparaturii medicale ridicate din secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț pentru a verifica ipoteza izbucnirii incendiului ca urmare a funcționării defectuoase a acestora.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în urma incendiului de sâmbătă de la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț se fac cercetări in rem cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Procurorii susțin că au fost dispuse expertize și constatări asupra aparaturii medicale ridicate, pentru verificarea ipotezei izbucnirii incendiului ca urmare a funcționării defectuoase a acestora, iar obiectele ridicate în vederea expertizării au fost transmise instituțiilor abilitate și desemnate pentru efectuarea expertizelor și constatărilor.

De asemenea, a continuat activitatea de identificare a victimelor și au fost audiați noi martori.

În timpul incendiului produs sâmbătă la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț au murit 10 persoane, pacienți intubați, bolnavi de Covid 19. Unul dintre medicii care a încercat să-i salveze pe pacienți a suferit numeroase arsuri și a fost transportat pentru tratament la un spital din Belgia.

 

×