x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Sorin Dimitriu, fostul președinte al Camerei de Comerț București, scapă de un dosar penal după ce faptele s-au prescris

Sorin Dimitriu, fostul președinte al Camerei de Comerț București, scapă de un dosar penal după ce faptele s-au prescris

23 Feb 2021   •   13:21
Sorin Dimitriu, fostul președinte al Camerei de Comerț București, scapă de un dosar penal după ce faptele s-au prescris
Sursa foto: Hepta

Tribunalul București a dispus încetarea procesului penal împotriva lui Sorin Dimitriu, fost președinte al Camerei de Comerț București, într-un dosar privind fraude cu fonduri europene, după ce faptele de care este acuzat s-au prescris.

De asemenea, s-a dispus încetarea procesului penal pentru prescrierea faptelor și în cazul celorlalți inculpați din dosar: fostul director general al Camerei de Comerț București, Gabriel Dan Mihuț, directorul economic al Camerei de Comerț București, Laurenția Vasilescu, cât și pentru persoana juridică Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București.

Instanța a decis ridicarea sechestrului asigurator asupra unui imobil ce aparție Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București.

Decizia nu este definitivă.

Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ Bucureşti, a fost trimis în judecată în acest dosar în decembrie 2018, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, în formă continuată.

Astfel, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că, în perioada 2010 – 2012, Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, Sorin Petre Dimitriu şi Gabriel Dan Mihuţ, beneficiind de sprijinul inculpatei Laurenţia Vasilescu, au schimbat, fără respectarea dispoziţiilor legale, destinaţia fondurilor obţinute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, pe care le-au utilizat pentru alte destinaţii ce nu erau aferente proiectelor, în funcţie de anumite necesităţi ale CCIB.

Sorin Dimitriu a mai fost trimis în judecată în alte două dosare privind fraude cu fonduri europene.

În unul dintre aceste dosare, Sorin Dimitriu a primit o condamnare definitivă de 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare, după ce mai multe probe au fost declarate nule de judecători ca urmare a aplicării unor decizii ale Curţii Constituţionale. În al doilea dosar, acesta a primit o condamnare de 3 ani şi 4 luni închisoare, care nu este definitivă.

×