x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie SUSPICIUNI! Ce pute în ARESTAREA polițistului pentru o MITĂ de 1 milion?

SUSPICIUNI! Ce pute în ARESTAREA polițistului pentru o MITĂ de 1 milion?

de Dan Constantin    |    03 Mai 2020   •   11:54
SUSPICIUNI! Ce pute în ARESTAREA polițistului pentru o MITĂ de 1 milion?

Arestarea unui ofițer de poliție din IGPR, judiciarist care face parte din echipa care cercetează un mega dosar de fraude fiscale, este de natură să stârnească un mare interes asupra unor amănunte privind acțiunea DNA. 

SUNT CÂTEVA ELEMENTE CARE MERITĂ RELEVATE ÎN DOSAR.

 

1. Reținerea și arestarea ofițerului de poliție în ZILELE DE FINAL DE SĂPTĂMÂNĂ, în vacanța de 1 mai. Pentru multe din dosarele sensibile, DNA are această manieră de acțiune. De aici s-a născut și expresia „NU CRED ÎN ARESTĂRILE DE VINERI!”

2. Cine este omul de afaceri din anchetă? Informația care circulă susține că Bogdan Mihail Savin, patron al grupului Ager Leasing este cel cercetat în dosar. Savin este cunoscut ca având o relație strânsă cu generalul Berechet, fost șef în poliție. Ager a avut multe contracte cu statul, celebre fiind contractele de mii de mașini vândute Poliției, ELECTRICA, NUCLEARELECTRICA. Apare ca sponsor al PDL în perioada lui Băsescu și ministeriatul lui Blaga la Ministerul de Interne. EL POATE FI DENUNȚĂTORUL ÎN CAUZĂ? NU EXISTĂ INFORMAȚII CERTE, se menționează doar că mita ar fi fost cerută prin intermediar. Deci nu  există un flagrant, ci declarații de martor.

 3. Ofițerul Fleancu Marius Aurelian este  detașat de șase ani la Parchetul General , ca judiciarist, deci un om cu experiență, greu de manipulat, cu soția specialist la ANAF. El știe foarte bine jocurile din Parchetul General, a fost în instituție în perioada marilor tensiuni dintre Ministrul Justiției, Tudorel Toader, și Procurorul General Augustin Lazăr.

4. Ajungem la partea cea mai sensibilă a afacerii „arestare pentru mită cerută de ofițer care să convingă procurorul de caz și șeful ierarhic superior să închidă dosarul”.

Deci, se presupune că PROCURORII ar fi IMPLICAȚI. Dosarul lui Savin este în sarcina procuroarei ȘEF DE SECȚIE ELENA IORDACHE. 

CINE ESTE DOAMNA IORDACHE? Deține funcția de președinte al ASOCIAȚIEI PROCURORILOR DIN ROMÂNIA. Pentru că a susținut înființarea Secției speciale de investigare a magistraților a intrat în conflict cu Augustin Lazăr.

 Procuroarea Iordache a trimis spre instanță echipa de „paraditori” -Lucică Onea și Portocală DE LA „UNITATEA DE ELITĂ DNA PLOIEȘTI”. Procuroarea a declarat că „este șocată” de arestarea și motivele reținerii ofițerului judiciarist Fleancu. În SITUAȚIA DESCHIDERII DOSARULUI DE MITĂ, Iordache va fi audiată la DNA.

5. Avocatul ofițerului Fleancu nu a putut să dea informații din dosarul reținerii pentru presupusa mită de 1,1milioane euro, dar a râs când a fost întrebat despre probe.

VOM AVEA MARI SURPRIZE, a sugerat avocatul .

×