x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie TEST! Plenul CSM respinge acțiunea disciplinară împotriva judecătoarei Gabriela Baltag 

TEST! Plenul CSM respinge acțiunea disciplinară împotriva judecătoarei Gabriela Baltag 

de Dan Constantin    |    09 Iul 2020   •   16:29
TEST! Plenul CSM respinge acțiunea disciplinară împotriva judecătoarei Gabriela Baltag 

CSM a respins cu un vot majoritar convingător încercarea de anihilare a judecătoarei Gabriela Baltag. Printr-o manevră procedurală, judecătoarea KISS a reușit să introducă pe ordinea de zi a ședinței de plen din 9 iulie o cererea de apărare a independenței sistemului judiciar, chipurile atacat de opiniile exprimate de Gabriela Baltag la o adunare de bilanț a instanței din Caraș Severin în ianuarie 2020.

Plenul nu s-a lăsat manipulat de maniera incorectă și grosieră a tentativei de sancționare a Gabrielei Baltag. În ședința de plen, cauza  acesteia a fost apărată impecabil de avocatul Corneliu Liviu-Popescu.

În concluziile la adunarea din ianuarie,  Baltag a apreciat că sistemul juridic nu va intra în colaps prin modificările propuse în Legile Justiției la condițiile de pensionare și de admitere și școlarizare a magistraților. Baltag a catalogat atunci ca minciuni acele opinii care susțineau că sistemul juridic se va prăbuși.

 Tentativa de sancționare a urmărit să intimideze și să aducă la tăcere un membru CSM care s-a afirmat cu opinii consistente și constante pentru o independență reală a sistemului juridic, scos de sub influența factorilor politici și a instituțiilor de forță care trasau câmpul tactic și culoarele justiției.

 Pentru sancționarea  Gabrielei Baltag s-au pronunțat 2 voturi, 11 fiind împotrivă și 4 nule.

  •  

×