x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Tribunalul București s-ar putea pronunța marți cu privire la mandatul de primar al lui Clotilde Armand

Tribunalul București s-ar putea pronunța marți cu privire la mandatul de primar al lui Clotilde Armand

27 Oct 2020   •   10:27
Tribunalul București s-ar putea pronunța marți cu privire la mandatul de primar al lui Clotilde Armand
Sursa foto: Lucian Alecu

Tribunalul Bucureşti a amânat, pentru marţi, pronunţarea unei decizii privind validarea definitivă a mandatului de primar al Sectorului 1 al Capitalei obţinut de Clotilde Armand.Pe 15 octombrie, Clotilde Armand a primit o decizie favorabilă din partea Judecătoriei Sectorului 1, însă hotărârea instanţei a fost contestată de 125 de persoane, printre care se află şi primarul care a pierdut alegerile, Daniel Tudorache (PSD).

Luni, Tribunalul Bucureşti a analizat cele 125 de contestaţii, însă a amânat cu o zi pronunţarea unei decizii în acest caz.

Conform datelor AEP, la Sectorul 1, Clotilde Armand, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR PLUS, a câştigat cu 40,94% dintre opţiuni, adică un număr de 36.455 de voturi. Daniel Tudorache, candidatul PSD, a întrunit 39,81%, reprezentând 35.451 voturi.

Daniel Tudorache a contestat acest rezultat şi a depus o plângere penală la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, după ce posturile de televiziune au difuzat imagini cu mai multe persoane care intră în sediul Biroul Electoral al Sectorului 1, unde erau depozitaţi saci cu voturi. 

×
Subiecte în articol: Clotilde Armand