x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un cunoscut om de afaceri s-a sinucis. Era cercetat de DNA în două dosare

Un cunoscut om de afaceri s-a sinucis. Era cercetat de DNA în două dosare

04 Mai 2021   •   11:29
Un cunoscut om de afaceri s-a sinucis. Era cercetat de DNA în două dosare

Un cunoscut om de afaceri s-a sinucis. Medicul stomatolog Doru Bertea s-a spânzurat aseară. Acesta era cercetat în două dosare de către procurorii DNA pentru dare de mită și se afla în arest la domiciliu, scrie newsbv.ro.

El era anchetat cu privire la achizițiile de echipament medical realizate în spitalele COVID-19 din Odorheiul Secuiesc și Brașov.

Chiar șeful Biroului de Operațiuni Speciale din Brașov a vrut să împedice cercetările. Astfel, ofițerul Emanoil Mirică vindea persoanelor aflate în atenția procurorilor informații din dosarele penale și îl informa pe medic cu privire la stadiul anchetei. În luna septembrie 2020, i-a spus ce activități a întreprins în dosar și că a dispus doar supravegherea unor persoane cercetate, printre care Kadas Iluna Marius Andrei, fost consilier județean și  președinte al CA al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov.

Firma lui Doru Bertea, Chantal Sante, a furnizat Spitalului de Boli Infecțioase Brașov un robot de purificare a aerului, la preț supraevaluat. Mai mult, acesta nu a fost folosit în unitatea sanitară pentru că nu avea date tehnice corespunzătoare, motiv pentru care achiziția a început să fie cercetată de DNA. Despre acest fapt, Emanoil Mirică l-a informat pe medicul stomatolog. 

În data de 21 septembrie 2020, Bertea i-a dat unei persoane, pe nume Popa Marius Cristian, circa 25.000 de euro, în mai multe tranșe, o parte dintre aceștia ajungând și la fostul consilier județean, Kadas Andrei.

 

×
Subiecte în articol: doru bertea dna