x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 120 de cadre medicale vor fi vaccinate duminică la Baia Mare

120 de cadre medicale vor fi vaccinate duminică la Baia Mare

27 Dec 2020   •   12:30
120 de cadre medicale vor fi vaccinate duminică la Baia Mare

Campania de vaccinare anti-COVID-19 a început duminică și în județul Maramureș. Prima persoană căreia i-a fost administrat vaccinul anticoronavirus este Alina Rus, coordonatorul Secției ATI a Spitalului de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rușdea” din Baia Mare, scrie Mediafax

În Baia Mare s-au primit 213 doze de vaccin din această primă tranșă, conform Consiliului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș. Primul centru amenajat în Maramureș este la Spitalul Județean „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare unde pot fi vaccinate, în interval de 12 ore, 120 de cadre medicale.

Primii beneficiar ai vaccinului sunt medicii, asistentele și personalul auxiliar din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie “Dr. Nicolae Rușdea” din Baia Mare, spital-suport cu Secție de Anestezie Terapie Intensivă pentru pacienții infectați cu COVID-19.

La nivelul municipiului Baia Mare vor funcţiona trei centre de vaccinare: în incinta Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, în cadrul Ambulatorului de specialitate pentru sportivi, și la Policlinica numărul 2.

În Maramureș au fost stabilite până în prezent 16 centre de vaccinare în municipiile Baia Mare și Sighetu Marmației, în orașele Baia-Sprie, Borșa, Șomcuta Mare, Târgu Lăpuș, Vișeu de Sus și Ulmeni și în comunele Moisei și Poienile de Sub Munte.

 

 

×
Subiecte în articol: vaccinare cadre medicale Baia Mare