x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 4.000 de lei amendă la Aiud unui cuplu care nu a trecut în declarație ora deplasării

4.000 de lei amendă la Aiud unui cuplu care nu a trecut în declarație ora deplasării

10 Apr 2020   •   10:36
4.000 de lei amendă la Aiud unui cuplu care nu a trecut în declarație ora deplasării

Un cuplu a primit 4.000 de lei amendă de polițiștii din Aiud, județul Alba, pentru că nu a trecut în declarația pe propria răspundere ora deplasării în oraș. Polițiștii susțin că familia a umblat prin tot orașul pentru cumpărături de bază, dar în mașină avea un singur pachet de sticksuri.

Cele două persoane susțin pe Facebook că, după ce li s-a fotografiat declaraţia pe propria răspundere, li s-a spus că sunt liberi şi că este totul în regulă.

„Am primit amendă de la Poliția Aiud, d-nul agent Negru, pe motiv că nu am scris în declaraţie ora deplasării. Nu există în declaraţia pe proprie răspundere aşa ceva. Au mai trecut oameni pe stradă, nu au fost controlaţi, în amendă spunându-se că nu a fost niciun om pe drum. Asta pentru că am fost după alimente. Amenda este de 2.000 de lei. Asta face Poliţia Aiud! După ce ni s-a fotografiat declaraţia, ni s-a spus că suntem liberi şi că este totul în regulă. Vi s-a dat puterea să vă bateţi joc de oameni? Acest domn poliţist cu buletinul în mână nu poate calcula câţi ani avem. Ordonanţa militară din amendă e dată pentru persooane peste 65 ani. Ps. Soțului meu i s-a emis aceeaşi amendă, în valoare de 2.000 lei. Aproape 1.000 euro pentru că aveam totul în regulă”, se arată în postare.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, Luminița Prodan, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că cei doi au fost observaţi în mai multe zone ale oraşului și au fost amendați cu câte 2000 de lei fiecare pentru încălcarea ordonanței militare.

Pe declaraţie erau precizate locaţii generale, care acopereau aproape tot orașul Aiud pentru cumpărături. Prodan spune că familia respectivă voia să umble în tot orașul pentru a-și cumpăra bunuri de strictă necesitate, dar când a fost oprită avea un pachet de sticksuri.

Mai mult, spune Prodan, cuplul respectiv putea să cumpere bunurile de la vreun magazin de lângă locuinţă.

Mediafax

×