x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 41 cazuri de gripă, confirmate în judeţul Constanța în acest sezon rece

41 cazuri de gripă, confirmate în judeţul Constanța în acest sezon rece

22 Ian 2020   •   14:52
41 cazuri de gripă, confirmate în judeţul Constanța în acest sezon rece

Un număr de 41 de cazuri de gripă au fost confirmate dintr-un total de peste o sută de suspiciuni de astfel de cazuri înregistrate în judeţul Constanţa, în acest sezon rece, au declarat miercuri reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP).

Potrivit dr. Loti Popescu, reprezentant al DJSP, bolnavii de gripă sunt atât copii, cât şi adulţi.

"În legătură cu cazurile de gripă, de la începutul sezonului rece, adică din luna octombrie, până în acest moment, la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică s-au înregistrat 107 suspiciuni de cazuri de gripă, au fost confirmate 41 de cazuri, dintre care 20 de cazuri cu virusul gripal tip A, 20 de cazuri cu virusul gripal tip B şi un caz cu virusul tip A şi tip B. Bolnavii, şi copii şi adulţi", a declarat medicul, într-o conferinţă de presă organizată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

Totodată, Primăria Constanţa a informat, printr-un comunicat de presă, că pentru prevenirea riscului de îmbolnăviri cu infecţii respiratorii acute sunt luate măsuri de siguranţă suplimentare în mijloacele de transport în comun CT Bus.

"Autobuzele sunt dezinfectate periodic cu un concentrat de suprafaţă, pentru uz uman şi veterinar, cu spectru larg de aplicare ce curăţă şi dezinfectează într-o singură etapă. Substanţa se aplică prin pulverizare şi are efect bactericid, fungicid şi virucid. După ce dezinfectantul a fost aplicat, uşile mijlocului de transport în comun se închid aproximativ jumătate de oră, timp în care substanţa acţionează asupra suprafeţelor", conform sursei citate.

Dezinfecţia se desfăşoară cu precădere în timpul nopţii, atunci când autobuzele ies din cursă, acţiunea continuând până la primăvară.

AGERPRES 

×
Subiecte în articol: gripă constanta