x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Acuzaţii de malpraxis în Vâlcea, după ce un bebeluş a murit la scurt timp după naştere

Acuzaţii de malpraxis în Vâlcea, după ce un bebeluş a murit la scurt timp după naştere

16 Aug 2019   •   17:02
Acuzaţii de malpraxis în Vâlcea, după ce un bebeluş a murit la scurt timp după naştere

O familie din Vâlcea al cărui bebeluş a murit la scurt timp de la naştere îi acuză pe medici de neglijenţă. Mama copilului s-a chinuit mai bine de 24 de ore înainte ca un medic ginecolog, din cadrul Maternităţii din Râmnicu Vâlcea, să decidă că trebuie să intervină printr-o operaţie de cezariană. 

Ştefan a cantărit aproape patru kilograme şi a primit nota 9 la naştere. Din păcate, micuţul nu a mai apucat să fie botezat în biserică, întrucât la scurt timp după ce a văzut lumina zilei starea sa de sănătate s-a înrăutăţit. Nou-născutul a fost transferat cu elicopterul SMURD la un spital din Târgovişte, pentru a i se aspira lichidul amniotic din plămâni, însă medicii nu l-au mai putut salva.

Familia tinerei care s-a chinuit mai bine de 24 de ore să nască povesteşte cu lacrimi în ochi suferinta prin care a trecut. Mama în vârstă de 26 de ani a ajuns la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea în dimineaţa zilei de opt august, la ora 2, din cauza contracţiilor tot mai puternice. Potrivit familiei, medicii au decis să o transfere în salon, motivând că nu este pregătită să nască.

Tânăra a nascut prin cezariană în dimineaţa zilei de nouă august, la ora 6, după aproape 30 de ore de când a intrat pe poarta Maternităţii. Copilul a primit o notă bună la naştere, iar mama a apucat chiar să-l ţină în braţe pentru câteva momente. Problemele de sănătate ale micuţului au fost semnalate familiei după aproximativ şase ore de la naştere, când medicii au decis transferul acestuia la un spital mai bine dotat.

Contactat telefonic, ginecologul George Brânzan, unul dintre medicii care au consultat-o pe tânăra mama, şi preşedinte al Colegiului Medicilor Vâlcea a refuzat să ofere un punct de vedere oficial cu privire la această situaţie.

De asemenea, conducerea spitalului judetean de urgenta din Ramnicu Valcea a precizat, neoficial, că nu poate face vreun comentariu întrucât nu a intrat în posesia raportului medico-legal întocmit după autopsie. Familia îndurerată a depus până în prezent plângeri la Parchet, Colegiul Medicilor Valcea şi conducerea spitalului.

Antena3

×
Subiecte în articol: bebelus mort valcea