x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Acuzații grave din Sectorul 2: Parcul Verdi, un tun tras de băieții deștepți

Acuzații grave din Sectorul 2: Parcul Verdi, un tun tras de băieții deștepți

25 Iun 2021   •   10:30
Acuzații grave din Sectorul 2: Parcul Verdi, un tun tras de băieții deștepți
Sursa foto: Lucian Alecu

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susține că parcul Verdi reprezintă un tun tras de băieții deștepți și o bătaie de joc pentru bucureșteni. Edilul spune că parcul a fost cumpărat cu sume uriașe de Primăria Generală și apoi, o parte din teren a fost închiriat cu o sumă mică unui întreprinzător.

Primarul Radu Mihaiu vorbește despre o tranzacție care a avut loc în timpul fostei administrații.

„Cum suntem în plin proces de reamenajare parcuri, aveam în plan pregătirea unui proiect și pentru Parcul Verdi. Am cerut un certificat de urbanism să vedem de la ce plecăm și SURPRIZĂ - e grevat de sarcini. Parcul din Floreasca, cel cu terenurile retrocedate și recuperate la sume amețitoare de la niște ”băieți deștepți”, tot nu e al orașului pe deplin. 50 de milioane de euro a plătit Firea din banii bucureștenilor pentru aceste terenuri, 50 de milioane de euro pentru 4,6 ha”, a explicat Mihaiu.

Primarul Sectorului 2 mai spune că, ulterior, o parte din parc a fost concesionată la un preț foarte mic.

„Un Contract de Asociere în Participație prin care Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) dă în exploatare pentru 25 ani un teren cu o suprafață totală de 2750 mp firmei SC UCR GLOBAL SRL, cu scopul construirii unui teren de sport și a unei clădiri cu vestiare, lobby bar, recepție, terasă. 25 de ani de exploatare a unei părți considerabile din parc pentru un câștig al statului român de 7.197 lei/lună. Adică, 3 lei/mp/lună. Bucureștenii au plătit la suprapreț 1080 euro (!!!)/mp, iar firma de șmecheri întoarce niște firimituri de aproximativ 7 euro/AN. La un calcul simplu reiese că în 154 de ani recuperăm investiția”, mai spune Radu Mihaiu.

Acuzațiile pe care le face primarul Sectorului 2 sunt grave. Mihaiu solicită Primăriei Generale să renunțe la contract.

„Acest document ce scoate la lumină o nemernicie probabil este unul din multe pe care nu le știm. Acest document l-am obținut cu greu de la PMB fiindcă anul trecut arhiva ALPAB a ars (!!!). Cer Primăriei Generale să denunțe această asociație în participație. Dacă nu ştie cum, îi pot oferi ajutor juridic. Tunul din parcul Verdi este o sfidare fățișă și o bătaie de joc pentru toți bucureștenii. Spațiul verde e al oamenilor, nu al șmecherilor”, este concluzia primarului Radu Mihaiu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: parcul verdi