x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Administraţia Deltei vrea limitarea numărului bărcilor din rezervaţie

Administraţia Deltei vrea limitarea numărului bărcilor din rezervaţie

13 Iun 2021   •   16:00
Administraţia Deltei vrea limitarea numărului bărcilor din rezervaţie

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) doreşte să limiteze numărul ambarcaţiunilor care efectuează activităţi de transport în rezervaţie, pentru a proteja habitatele naturale de efectele acestora.

Directoarea executivă a ARBDD, Viorica Bâscă, a declarat pentru AGERPRES că în ultima perioadă a constatat o creştere a numărului cererilor de autorizare a ambarcaţiunilor cu o capacitate de până la 12 persoane care transportă mărfuri şi călători în Deltă.

"Am constatat că sunt tot mai multe cereri de permise sau autorizări pentru bărcile de acest tip, lucru care nu a bucurat pe nimeni pentru că în acelaşi timp vedem şi ce ameninţare reprezintă viteza mare asupra stării de conservare a speciilor şi habitatelor. Din păcate, legislaţia nu prevede niciun fel de restricţionare, iar documentele şi condiţiile necesare pentru permis sau autorizaţie sunt foarte puţine şi sumare. Vin tot mai mulţi pentru că sunt tot mai multe controale, iar oamenii nu vor să fie amendaţi", a afirmat directoarea Bâscă.

 

×