x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alba: Restricții în 13 localități, unde incidența Covid a depășit 3 la mia de locuitori

Alba: Restricții în 13 localități, unde incidența Covid a depășit 3 la mia de locuitori

06 Noi 2020   •   21:19
Alba: Restricții în 13 localități, unde incidența Covid a depășit 3 la mia de locuitori
Sursa foto: observator.tv

CJSU Alba a decis instituirea unor noi restricții în 13 localități din județ, în care rata de incidență a cazurilor de Covid în ultimele 14 zile a depățit 3 la mia de locuitori.

Potrivit deciziei CJSU Alba, cele 13 localități sunt Blaj, Abrud, Teiuș, Câlnic, Cergău, Ceru-Băcăinți, Cut, Daia Română, Meteș, Mihalț, Săsciori, Șona și Valea Lungă.

CJSU a hotărât suspendarea activităților didactice care presupun prezența față în față din unitățile de învățământ, cursurile desfășurându-se online în aceste localități. De asemenea, activitatea cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte în spații închise este interzisă.

Totodată, autoritățile au anunțat interzicerea organizării de evenimente private, interzicerea circulației în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, dar și a activității restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor.

„În interiorul centrelor comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici nu se permite exploatarea locurilor de joacă, a sălilor de jocuri, precum și a activității barurilor, cluburilor și discotecilor”, a mai hotărât CJSU Alba. De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

Măsurile intră în vigoare sâmbătă, la ora 0.00.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Covid-19