x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alertă în Sibiu! Un turist a fost accidentat pe Vârful Podragu

Alertă în Sibiu! Un turist a fost accidentat pe Vârful Podragu

18 Iun 2019   •   17:15
Alertă în Sibiu! Un turist a fost accidentat pe Vârful Podragu

Salvamontiştii de la Bâlea Lac au chemat în ajutor elicopterul SMURD de la Târgu Mureş, pentru un turist de 36 de ani, care a alunecat pe zăpadă şi este accidentat în zona Vârfului Podragu din Munţii Făgăraş, a anunţat, marţi, Şeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

"Un turist a cerut ajutorul echipelor de intervenţie după ce a căzut undeva în zona vârfului Podragu din Munţii Făgăraşului şi a suferit un traumatism de umăr. Acesta nu se mai poate deplasa atât din cauza traumatismului, cât şi din cauza stării de panică pe care o are. În aceste condiţii am dispus trimiterea unei echipe de salvamontişti pe cale terestră, de la Bâlea, fiind cei mai apropiaţi şi de asemenea, am alarmat elicopterul SMURD Târgu Mureş pentru o intervenţie rapidă. În funcţie de condiţiile meteo, va pleca elicopterul în cel mai scurt timp", a precizat Adrian David.

Potrivit sursei citate, "acest turist este a treia victimă din ultima săptămână care a alunecat pe zăpadă şi s-a accidentat."

Dacă elicopterul SMURD nu va putea ateriza în zonă, salvamontiştii vor încerca evacuarea pacientului.

"Se aşteaptă îmbunătăţirea condiţiilor meteo pentru a interveni şi elicopterul SMURD Mureş. În cazul in care elicopterul nu poate face misiunea, în funcţie de starea victimei, se va temporiza evacuarea pacientului pe mâine dimineaţă", a mai spus şeful Salvamont Sibiu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: turist accidentat Vârful Podragu