x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alertă: Urşi văzuţi în staţiunea Băile Tuşnad!

Alertă: Urşi văzuţi în staţiunea Băile Tuşnad!

23 Mai 2020   •   10:18
Alertă: Urşi văzuţi în staţiunea Băile Tuşnad!

Autorităţile din Harghita au emis, sâmbătă dimineața, un mesaj Ro-Alert, prin care populaţia a fost avertizată despre prezenţa unor urşi în staţiunea Băile Tuşnad.

Potrivit reprezentanţilor ISU Harghita, urşii au fost văzuţi în staţiunea Băile Tuşnad, pe strada Oltului.

Imediat după primirea apelului prin care au fost semnalate animalele, autoritățile au emis un mesaj Ro-Alert, prin care populaţia a fost avertizată despre prezenţa urşilor.

La faţa locului intervin un echipaj de jandarmi şi unul de la SAJ Băile Tușnad.

Jandarmii au revenit ulterior cu informații, anunțând că apelul a fost făcut de către o femeie, care anunța prezența unei ursoaice cu doi pui în curtea unui imobil în construcție, în Băile Tușnad.

„Din discuțiile purtate cu aceasta a reieșit faptul că ursoaica și-a făcut apariția de mai multe ori în ultimele zile, în zona indicată, situată la aproximativ 500 de metri de pădure. La faţa locului s-a deplasat imediat o patrulă de ordine publică, formată dintr-un jandarm și un polițist, aflată în misiune pe raza localității, dar prezența ursoaicei nu a fost confirmată. Patrula de ordine publică a mai rămas pentru o perioadă în zonă, pentru a se asigura că ursoaica nu revine”, au transmis jandarmii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ursi in oras