x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Anchetă la DSP Dolj după ce angajaţii instituţiei au avizat un biocid, substanţa era interzisă

Anchetă la DSP Dolj după ce angajaţii instituţiei au avizat un biocid, substanţa era interzisă

05 Apr 2020   •   18:45
Anchetă la DSP Dolj după ce angajaţii instituţiei au avizat un biocid, substanţa era interzisă

O anchetă internă a început la Direcţia de Sănătate Publică Dolj, după ce angajaţii instituţiei au aprobat folosirea unui biocid pentru dezinfecţia scărilor de bloc din Craiova, desi substanţa nu trebuia folosită în spaţiile locuite, relatează corespondentul MEDIAFAX.

„Aldezin”, substanţa folosită de autorităţile locale din Craiova pentru dezinfecţia blocurilor, a trotuarelor şi străzilor din oraş, a fost avizată de specialiştii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj. Aproximativ 500 de scări de bloc au fost dezinfectate săptămâna trecută în Craiova.

În 3 aprilie, în urma unui control la firma de salubritate din oraş care făcea dezinfecţia, inspectorii din cadrul DSP Dolj au constat că substanţa era interzisă în spaţiile locuite, aşa că au amendat societatea şi au oprit acţiunea de dezinfecţie.

Duminică, 5 aprilie, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj au anunţat că a fost începută o anchetă internă privind modul în care "s-a răspuns la solicitarea de consultanță" a societăţii de salubritate din Craiova.

“În data 24.03.2020, SC Salubritate Craiova SRL a solicitat consultanță la DSP Dolj cu privire la utilizarea unui biocid pentru acţiunea de dezinfecție a scărilor de bloc şi dezinfecție exterioară a străzilor sau trotuarelor. Personalul de specialitate care a analizat solicitarea a încadrat produsul biocid în altă categorie decât cea în care este clasificat în Registrul Național de Evidență a Produselor Biocide. Respectivul produs nu are indicaţie pentru dezinfecția spațiilor locuibile şi nici pentru dezinfecție exterioară a străzilor sau trotuarelor, ci este pentru uz veterinar. Avizul a fost eliberat, în mod eronat, în data de 25.03.2020. (…)În urma sesizării adresate de Primăria Craiova Instituției Prefectului Dolj, DSP Dolj a demarat o anchetă internă privind modul în care s-a răspuns la solicitarea de consultanță a societății SC Salubritate Craiova SRL”, anunţă reprezentanţii DSP Dolj

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, angajaţii instituţiei care au avizat substanţa pentru a fi folosită la dezinfecţia scărilor de bloc, riscă să fie sancţionaţi cu avertisment şi chiar desfacerea contractului de muncă.

Peste 4 mii de scări de bloc ar fi trebuit dezinfectate în Craiova pentru a împiedica răspândirea îmbolnăvirilor cu COVID-19.

Mediafax

×
Subiecte în articol: ancheta dsp dolj