x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Angajații combinatului siderurgic din Galați verificați dacă au temperatură la intrarea în tură

Angajații combinatului siderurgic din Galați verificați dacă au temperatură la intrarea în tură

13 Mar 2020   •   12:05
Angajații combinatului siderurgic din Galați verificați dacă au temperatură la intrarea în tură

Cele mai mari unități economice din județul Galați au luat măsuri speciale pentru a-și proteja angajații de epidemia de coronavirus. Dacă la combinatul siderurgic Liberty salariaților li se verifică temperatura în fiecare zi, la șantierul naval Damen sunt dezinfectate suprafețele comune.

Conducerea combinatul gălățean, în care lucrează aproximativ 7.000 de oameni, a decis ca la intrările principale ale unității să fie amplasate aparate speciale pentru măsurarea temperaturii angajaților. Mii de persoane sunt scanate la intrarea în tură și, în cazul unor situații suspecte, acestea sunt izolate imediat.

De asemenea, angajații de pe platforma siderurgică sunt informați cu privire la măsurile igienico-sanitare care trebuie luate în permanență. Reprezentanții combinatului Liberty Galați încearcă astfel să prevină răspândirea îmbolnăvirilor.

Măsuri preventive a luat și un alt mare angajator din Galați. Este vorba despre Șantierul Naval Damen, unde lucrează aproape 2.500 de angajați. În interiorul unității, suprafețele cu care intră angajații în contact sunt dezinfectate periodic. În plus, conducerea companiei olandeze a decis să anuleze aproape toate deplasările în străinătate ale propriilor salariați.

Până în prezent, în județul Galați a fost confirmat un singur caz de coronavirus. 42 de persoane venite din străinătate sunt plasate în carantină în spațiile amenajate de autoritățile județene, iar 642 de oameni sunt izolați la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

Mediafax

×