x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Aplicație pentru fluidizarea traficului aerian de calatori, la Sibiu

Aplicație pentru fluidizarea traficului aerian de calatori, la Sibiu

27 Iun 2020   •   13:30
Aplicație pentru fluidizarea traficului aerian de calatori, la Sibiu

Aeroportul Internațional Sibiu informează că pasagerii care intră în țară prin fluxul de sosiri al aeroportului au la dispoziție, începând cu acest weekend, un chestionar on-line pentru completarea electronică a declarației epidemiologice.

 

„Această măsură este necesară pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 și reducerea efectelor negative înregistrate, la nivel global, de pandemie. Astfel, toți pasagerii care tranzitează aeroportul sibian au alternativa completării, de pe orice dispozitiv electronic conectat la internet, datele declarației pe proprie răspundere solicitate de platformă, în vederea procesării lor și stabilirii de către direcțiile de sănătate publică a măsurilor care se impun”, potrivit unui anunț postat pe Facebook de oficialii aeroportului.

Această modalitate eficientizează timpii de așteptare aferenți procesării fluxului de pasageri la intrarea în țară și totodată, se reduce riscul de răspândire a virusului SARS-CoV-2.

Transmiterea datelor către punctele DSP din aeroport se poate face în orice moment, recomandabil chiar odată cu planificarea călătoriei spre România.

Utilizarea formularului web mai are ca beneficii și verificarea corectitudinii datelor completate de pasageri, precum și protejarea cetățenilor și a personalului din aeroport, arată sursa citată.

„Pașii care trebuie urmați pentru completarea electronică a declarației epidemiologice de intrare în țară sunt următorii:
1. Se accesează adresa https://chestionar.stsisp.ro folosind datele mobile/conexiunea la internet sau folosiți rețeaua SBZ Free WiFi disponibilă în Terminalul Sosiri;
2. Se completează datele solicitate de aplicație și se validează, apoi se trimite formularul;
3. Este important să se menționeze adresa de izolare sau să se indice adresa de izolare cu adresa de domiciliu;
4. Ulterior, se generează un cod QR pe telefonul înregistrat în aplicație;
5. Se tipărește declarația sau se scanează codul QR la ghișeul amplasat în acest scop pe fluxul sosiri și se ridică declarația de acolo;
6. Declarația se prezintă la ghișeele DSP”, informează Aeroportul din Sibiu.

Platforma https://chestionar.stsisp.ro a fost dezvoltată de specialiștii Serviciului de Telecomunicații Speciale împreună cu echipa de IT a organizației non-guvernamentale Citizen Next, la solicitarea Companiei Naționale Aeroporturi București, companie aflată sub coordonarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

(sursa: Mediafax)

×