x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Atenție șoferi: Se circulă cu dificultate în zonele montane, din cauza vizibilităţii extrem de reduse

Atenție șoferi: Se circulă cu dificultate în zonele montane, din cauza vizibilităţii extrem de reduse

05 Ian 2020   •   11:34
Atenție șoferi: Se circulă cu dificultate în zonele montane, din cauza vizibilităţii extrem de reduse

Circulaţia se desfăşoară cu dificultate în zonele montane din Caraş-Severin, din cauza vizibilităţii extrem de reduse.


"În zonele montane circulaţia se desfăşoară cu dificultate, având în vedere Codul Galben de vânt şi ninsori, emis de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabil până luni. În zonele înalte este ceaţă, iar vizibilitatea este extrem de redusă. Operatorii de deszăpezire acţionează cu toate utilajele din dotare, iar după oprirea ninsorii se va proceda la răspândirea materialului antiderapant. Pe DJ 608A, spre Muntele Mic, pe o porţiune de 500 de metri se circulă pe o singură bandă, dar se lucrează la remedierea situaţiei", afirmă purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Drumuri Judeţene Caraş-Severin, Mădălina Cotoc.

În judeţul Caraş-Severin sunt montate indicatoare "Lanţuri antiderapante" la intrarea pe toate drumurile judeţene care fac legătura cu zona montană. Pe celelalte drumuri nu au fost semnalate probleme, dar se circulă în condiţii de iarnă.

Pentru reclamaţii şi informaţii asupra stării drumurilor, cărăşenii pot apela în orice moment Direcţia de Drumuri Judeţene Caraş-Severin, Comandamentul de Iarnă - 0255/213212, Drumurile Naţionale - 0255/513131 (Caransebeş) şi 0252/361451 (Orşova), precum şi pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) la secţiunea "harta rutieră", aplicând recomandările site-ului.

Şi poliţiştii rutieri atrag atenţia că circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă pe DN 6, zonele Buchin şi Domaşnea, DN 57B, DN 58 zona Anina, DN 58B zona Bocşa, precum şi în zonele montane.

"Ţinând cont de informarea meteorologică emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, până la data de 6 ianuarie, ora 22.00, în special în zona montană, se vor înregistra intensificări ale vântului, precipitaţii mixte şi ninsori, pe arii restrânse, formându-se polei sau gheţuş. De asemenea, pe parcursul zilei de duminică sunt preconizate valori de trafic crescute, în contextul încheierii minivacanţei de sărbători", afirmă purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, Alina Boeru.

Pentru a preîntâmpina producerea de evenimente rutiere, poliţiştii recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor meteo-rutiere, să adopte o manieră preventivă de condus şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic.

"Având în vedere faptul că în această perioadă este posibil ca, temporar, partea carosabilă să fie acoperită de zăpadă sau polei, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi, cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă. În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile. Pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers", explică poliţiştii rutieri.

Potrivit acestora, chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, fapt pentru care, chiar şi pe distanţe scurte, autovehiculul trebuie să fie echipat cu anvelope de iarnă.

www.agerpres.ro

×