x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Autoritățile din Alba cer carantinarea totală a unei localități. 11 persoane de aici au coronavirus

Autoritățile din Alba cer carantinarea totală a unei localități. 11 persoane de aici au coronavirus

06 Apr 2020   •   12:55
Autoritățile din Alba cer carantinarea totală a unei localități. 11 persoane de aici au coronavirus
Sursa foto: Lucian Alecu

Autoritățile din Alba cer carantinarea totală a unei localități, în condițiile în care 11 persoane de aici au coronavirus, iar numărul total al infecțiilor pe întreg județul este de 33.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba a propus autorităților centrale carantinarea comunei Ciuruleasa unde un număr de 11 persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus, acestea fiind internate în spital.

Reprezentanții DSP Alba au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că majoritatea persoanelor active din Ciuruleasa lucrează în Abrud sau Câmpeni iar carantinarea se impune pentru a evita extinderea infectărilor în cele două orașe.

„Specialiștii DSP au făcut o analiză amănunțită a localizării cazurilor în comuna Ciuruleasa, precum și a traseului zilnic pe care locuitori ai comunei îl practică. Având în vedere că majoritatea persoanelor active din comună lucrează în Abrud sau Câmpeni, pentru a evita extinderea în orașele menționate, DSP Alba a propus CJSU măsuri de intensificare a izolării, fiind propusă și carantinarea comunei. La rândul său, CJSU Alba a propus autorităților centrale carantinarea comunei Ciuruleasa în condițiile în care decizia de carantinare se ia la nivel central, conform legii”, au spus reprezentanții DSP Alba.

Aceștia susțin că, în urma măsurii, trebuie să fie protejați atât locuitorii din Ciuruleasa, cât și cei din Abrud și Câmpeni sau din restul județului Alba.

În Ciuruleasa sunt confirmate pozitiv cu coronavirus un număr de 11 persoane, acestea fiind internate la Spitalul Județean din Alba Iulia, la un centru de dializă din municipiu și în Blaj.

În județ sunt, în total, 33 de persoane infectate.

Mediafax

×
Subiecte în articol: alba carantina