x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Biserica Neagră, Castelul Bran şi Cetatea Râşnov, vizitate de 1 milion de turişti

Biserica Neagră, Castelul Bran şi Cetatea Râşnov, vizitate de 1 milion de turişti

06 Sep 2016   •   15:34
Biserica Neagră, Castelul Bran şi Cetatea Râşnov, vizitate de 1 milion de turişti
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Aproape un milion de turişti au vizitat Biserica Neagră, Castelul Bran şi Cetatea Râşnov anul acesta, până la sfârşitul lunii august, număr în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Cel mai mare număr de turişti s-a înregistrat la Castelul Bran, 520.000 de persoane. 

"Peste 60% dintre aceştia sunt turiştii străini. Probabil că, până la sfârşitul anului, numărul va depăşit cu siguranţă cifra de 602.142, înregistrată anul trecut. Evenimentele publice pe care le organizăm - concerte, spectacole, 1 iunie pentru copii, dar şi cele private, care sunt în creştere - atrag un număr mare de turişti. Sperăm ca până la sfârşitul anului să finalizăm şi lucrările la Casa de ceai şi atunci turiştii vor mai avea un loc superb unde să poposească", a declarat pentru AGERPRES Bogdana Balmuş, P.R Manager la Castelul Bran. 

Şi la Cetatea Râşnov numărul turiştilor înregistraţi până la sfârşitul lunii august a fost de 310.000, o creştere destul de mare faţă de anul trecut, când pe tot parcursul anului, obiectivul turistic a fost vizitat de 363.000 de persoane, preciza săptămâna trecută preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea. El a afirmat că Staţiunea turistică de interes naţional Râşnov atrage anual din ce în ce mai mulţi turişti datorită obiectivelor turistice înfiinţate în ultimii ani, Dino Parc, liftul cu cremalieră pe plan înclinat care face legătura dintre centrul oraşului şi Cetate, Peştera Valea Cetăţii, Complexul Olimpic de sărituri cu schiurile din Valea Cărbunării, dar şi o serie de festivaluri şi manifestări culturale de nivel naţional şi internaţional organizate în timpul verii în Cetatea Râşnov. 

La Biserica Neagră, potrivit situaţiei realizată până la sfârşitul lunii iunie, un număr de 97.000 de turişti au vizitat acest obiectiv turistic. 

"Creşterea faţă de anul trecut, în aceeaşi perioadă, este de peste 8.000 de turişti. Sperăm ca, până la sfârşitul anului, să depăşim numărul de 250.000. Luna august, după cum ştim, este cea mai aglomerată lună, în ceea ce priveşte numărul de vizitatori. Cei mai mulţi turişti care au vizitat Biserica Neagră sunt români, urmaţi de evrei, unguri, germani şi alte naţionalităţi", a afirmat pentru AGERPRES dr. Frank-Thomas Ziegler, de la biroul relaţii cu publicul de la Biserica Neagră. 

Anul trecut, cele trei obiective turistice au fost vizitate de 1,2 milioane de turişti. 

Potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică, judeţul Braşov ocupă, în ultimii ani, locul întâi în Regiunea Centru, ca număr de turişti care l-au vizitat. AGERPRES

×