x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Ce spune Nicușor Dan, despre lipsa apei calde și a căldurii: Ne e frică să nu crape rețeaua

Ce spune Nicușor Dan, despre lipsa apei calde și a căldurii: Ne e frică să nu crape rețeaua

18 Ian 2021   •   11:43
Ce spune Nicușor Dan, despre lipsa apei calde și a căldurii: Ne e frică să nu crape rețeaua

UPDATE: Ne e frică acum, când e frig, să nu crape rețeaua și să fim nevoiți să lăsăm multe blocuri fără căldură, spune primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, despre faptul că bucureștenii nu au apă caldă și căldură la parametri optimi.

„Există multe blocuri din Capitală care au furnizarea sub parametri. A fost o decizie care s-a luat. Au existat două alternative - fie se merge pe funcționarea sub parametri, fie se forța rețeaua pe o temperatură mai mare și o presiune mai mare cu riscul ca ea să crape. Și atunci decizia care s-a luat la nivel termoenergetic a fost să se meargă pe prima variantă - a nu se forța rețeaua”, spune Nicușor Dan.

Primarul general precizează că în acest moment există doar două avarii minore pe rețeaua secundară care vor fi remediate, în cursul după-amiezii.

„Se poate produce mai mult, se poate pune presiune pentru a transmite mai mult, dar ne e frică acum, când e frig, să nu crape rețeaua și să fim nevoiți să lăsăm multe blocuri fără căldură”, conchide primarul general al Capitalei.

 

Știre inițială: În plină iarnă, la temperaturi mult sub 0 grade Celsius, mii de bucureșteni au rămas în frig din cauza lipsei căldurii și a apei calde. Situația a fost provocată de o avarie majoră la rețeaua de termoficare a Capitalei. Cele mai afectate sunt sectoarele 1 și 2. Defecțiunile vizează însă și sectoarele 2,4,5 și 6. 

În prezent, se lucrează la rezolvarea problemelor apărute, după cum anunță Compania Municipală Termoenergetica București S.A. Zeci de mii de blocuri sunt afectate de furnizarea sub parametrii a agentului termic. 

Pentru sectoarele 1, 2 și 4, căldura va reveni la normal în jurul orei 18.00, iar în sectoarele 5 și 6 se vor finaliza lucrările la ora 00.00.

 

×
Subiecte în articol: capitala căldură apa calda