x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Buzău: Amenzi de zeci de mii de lei pentru șoferii care nu respectă Codul rutier

Buzău: Amenzi de zeci de mii de lei pentru șoferii care nu respectă Codul rutier

31 Dec 2020   •   12:23
Buzău: Amenzi de zeci de mii de lei pentru șoferii care nu respectă Codul rutier

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au sancționat zeci de șoferi care nu au respectat prevederile Codului rutier. Într-o singură zi, valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 28.000 de lei.

Acțiunea Poliției rutiere Buzău a avut loc miercuri. Aparatele radar amplasate pe drumurile din judeţ au înregistrat 16 mașini care se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise. Cinci șoferi au rămas fără permisul de conducere timp de 90 de zile, printre aceștia fiind și un tânăr care a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 156 km/h.

„Cu cea mai mare viteză – 156 km/h – a fost înregistrat autoturismul unui tânăr de 35 de ani, din Buzău, ce rula pe DN2E85 în afara localităţii Costeşti. Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care au afectat fluența traficului rutier prin opriri şi staţionări neregulamentare -11, dar şi pentru alte abateri în trafic -11”, au anunțat polițiștii buzoieni.

Tot miercuri, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Pogoanele au depistat un bărbat în vârstă de 28 de ani, din Nehoiu, care conducea o mașină în localitatea Padina, după ce a consumat alcool. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate miercuri este de peste 28.000 de lei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: amenzi rutiere